FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 158., 2022/52.

Díszes adventi ablakok Újhartyánban / Adományok érkeznek Karácsonyra Kárpátaljára / Felsőörsön adott ünnepi koncertet Szalóki Ági / Erdő Ernő bácsi meséi – A vadetetés / Gasztro percek – Karácsonyi sajttorta / Mesével és teával fogadjuk a Szentestét

Díszes adventi ablakok Újhartyánban

Aki a karácsonyi ünnepek közeledtével Újhartyánban jár, észreveheti, hogy a házak ablakaiban különleges díszítés kap helyet. Ez, az adventi naptár mintájára kialakított egyedi külső, a helyi sváb közösség néhány éve elindított ünnepi hagyománya.

Adományok érkeznek Karácsonyra Kárpátaljára

Korábbi adásunkban szó esett egy adománygyűjtési akcióról, melynek fő célja a kárpátaljai közösségek megsegítése volt. A kezdeményezés sikerrel zárult, az ország számtalan pontjáról megérkeztek az adományok a Civil Központok helyi gyűjtőpontjaira. A csomagok végül a Katolikus Karitász székesfehérvári raktárába kerültek, innen indultak el Kárpátaljára, hogy szebbé tegyék a segítségre szorulók Karácsonyát.

Felsőörsön adott ünnepi koncertet Szalóki Ági

Felsőörs község egy különleges karácsonyi programmal készült a gyermekek számára. A helyi Tehetségközpontban rendezték meg a Pajta Program záróeseményét, ahol Szalóki Ági és zenekara lépett fel.

Erdő Ernő bácsi meséi – A vadetetés

Télen és kora tavasszal, az erdőben élő állatok kevés táplálékot találnak maguknak a természetben. Ezért a vadászok szalmát, szénát, kukoricát és zabot visznek nekik az erdőbe.

Gasztro percek – Karácsonyi sajttorta

Tészta – A zabkekszet a mandulával egy késes aprítóban morzsásra törjük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd a kekszes-mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük. Egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alulra nyomkodjuk a kekszmorzsát. Ez lesz a tortának az alja. Krém – Egy keverőtálban a krémsajtot a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és egyesével a tojásokat. Ezután öntünk bele tejszínt, valamint lisztet, illetve egy fél citrom reszelt héját és levét. A zabtésztára öntjük az elkészült krémet, majd 150 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ha elkészült, némi pihentetés után, hűtőbe tesszük, minimum 2 órát, de akár egy egész éjszakányit is. Jó étvágyat!

Mesével és teával fogadjuk a Szentestét

A gyenesdiási Vízimalom ismerős lehet azon Nézőinknek, akik a Gyógynövénypercek című műsorblokkunkat követik. A helyszín ugyanaz, ezúttal azonban a gyermekekre terelődik a figyelem egy karácsonyi mese kapcsán. A házigazda az összegyűlt gyermeksereget kellemes és finom teával látta vendégül.

A teljes adás (26:00)

– Díszes adventi ablakok Újhartyánban
– Adományok érkeznek Karácsonyra Kárpátaljára
– Felsőörsön adott ünnepi koncertet Szalóki Ági
– Erdő Ernő bácsi meséi – A vadetetés
– Gasztro percek – Karácsonyi sajttorta
– Mesével és teával fogadjuk a Szentestét

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Boldog Karácsonyt és sikeres Új Évet!

Következő cikk

Összefogás az erdőgazdálkodás és a fából építkezés terén



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések