FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 165., 2023/07.

Változó növényállomány a klímaváltozás árnyékában / A Pákozdi Pagony téli világa / Átadták a Káldi-Hidegkúti Ökoturisztikai Központot / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Arborétumok / Gyógynövény percek – Kakukkfű / Erdő Ernő bácsi meséi – A gyógynövények / Vadvilág – Csapadékos február havában…

Változó növényállomány a klímaváltozás árnyékában

Idei telünk nem igen hozott komoly lehűléseket, valamint számottevő hóesésre sem volt példa. A szakemberek igyekeznek alkalmazkodni a megváltozott éghajlati kihívásoknak, és komoly tűrőképességű növényállományokat létrehozni. Vas megyében található a Jeli Arborétum. Ebben a példátlan növényvilágban sétálva, talán Nézőinknek is szolgálhatunk pár ötlettel, hogy miket is érdemes akár otthoni kiskertünkben ültetni, gondozni.

A Pákozdi Pagony téli világa

A természet és az állatvilág minden évszakban más-más arcát mutatja. A hideg, szürke téli időszak első látásra talán nem tartogat sok meglepetést, azonban ez természetesen nem így van. Aki a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumba látogat, természetes környezetükben csodálhatja meg hazánk nagyvadjait, de emellett szikaszarvasokkal, valamint emuval is találkozhat.

Átadták a Káldi-Hidegkúti Ökoturisztikai Központot

A pandémia idején megnövekedett erdei turizmus az utóbbi időben sem csökkent. Az erdőgazdaságok számára ezért továbbra is fő célkitűzés, hogy minél több közjóléti fejlesztéssel gazdagítsák hazánk erdeit. A Káld-Hidegkúti Ökoturisztikai Központ is ezt a törekvést támasztja alá, mely gyarapítja az elmúlt években nyitott, igényes erdei szálláshelyek, pihenők számát.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Arborétumok

Az első arborétumokat mintegy 20 éve, jobbára kastélyok szemet gyönyörködtető parkjaként, üdülési és pihenési céllal hozták létre. A későbbiekben oktatási, valamint tudományos okkal tartottak fent ilyen helyszíneket. Az arborétum szó jelentése: élőfa-gyűjtemény.

Gyógynövény percek – Kakukkfű

Mostani részünkben a kakukkfű jótékony hatásait, valamint elkészítésének módját mutatjuk be, kedves Nézőinknek.

Erdő Ernő bácsi meséi – A gyógynövények

A gyógynövények olyan lágyszárúak, melyekben az ember számára hasznos, gyógyhatású anyagok találhatók. Több ezer gyógynövényről tudunk, melyek együttesen alkotják a „Természet patikáját”.

Vadvilág – Csapadékos február havában…

A valóság kissé zavaros. Miközben csöndben araszolunk kifelé az eddig majdhogynem meg sem történt télből, épp most kezdődött el végre az évszakra jellemző hőmérsékletek, a nagy havazások ideje. Tisztességes mínuszok hűtik a talajt, kisebb-nagyobb hófelhők, hózivatarok söpörnek át a Bakony vidékén, mondhatnák: február anyánk szépségtapasz szerepét ölti, hogy egészen ne feledkezzünk el azért arról: a kikelet bizony még odébb van.

A teljes adás (26:00)

– Változó növényállomány a klímaváltozás árnyékában
– A Pákozdi Pagony téli világa
– Átadták a Káldi-Hidegkúti Ökoturisztikai Központot
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Arborétumok
– Gyógynövény percek – Kakukkfű
– Erdő Ernő bácsi meséi – A gyógynövények
– Vadvilág – Csapadékos február havában…

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Stabilizálódhat a faipar helyzete

Következő cikk

Szociális tűzifaprogram és az ÉSZAKERDŐ



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések