FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faalapú biogazdaság lehetőségei

A képen balról: Wolfgang Alversammer, a TH Rosenheim kutatási, fejlesztési és transzferközpontjának ügyvezető igazgatója; Klaus Stöttner MdL, az egyetem kuratóriumának elnöke; Heinrich Köster professzor, a TH elnöke; Michaela Kaniber államminiszter; Uwe Germerott professzor, a Forum Holzbau ügyvezető igazgatója. Fotó: Julia Hinterseer

Az 1. Nemzetközi Faalapú Biogazdasági Fórumon a faalapú biogazdaság jelenlegi helyzetéről és kilátásairól volt szó. Két nap alatt mintegy 240 résztvevő cserélt eszmét a témáról a Rosenheimi Műszaki és Ipari Tudományok Egyetemén.

A szervező a Forum Holzbau, hat főiskolát és egyetemet tömörítő szövetség volt, amelynek székhelye Bielben (Svájc) található. A biogazdaság fogalma az utóbbi években egyre nagyobb jelentőségre tett szert, mivel hozzájárulhat az olyan globális kihívások leküzdéséhez, mint az éghajlatvédelem, az erőforráshiány és az élelmiszerellátás.

Általánosságban a fosszilis nyersanyagokon alapuló gazdaságról a bioalapú, fenntartható gazdaságra való átállást értik alatta.

A fa, mint a legfontosabb megújuló nyersanyag, ehhez nélkülözhetetlen alapot képez.

Premium Partnerek

Partnerek

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Német bútorkereskedelem 2022

Következő cikk

ISC 2023 Bécsben




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version