FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Globális Fapiac 2023

Faipari termékek globális piaci jelentése 2023 – típusonként (kész fatermékek, fafeldolgozás, félkész termék faanyagok), fogyasztónként (lakossági, kereskedelmi), forgalmazási csatornánként (offline, online) – piaci méret, trendek és globális előrejelzés 2023-2032.

A nevezett tanulmány részletei:
Eladási ár : 5000 USD | Oldalak száma: 400 | Megjelent: 2023. január | Szállítási idő: 2-3 munkanap

A fatermékek gyűjtőfogalomként utalnak a fából készült összes árura és bútorra, beleértve az asztalokat, székeket, ágyakat, kanapékat, munkalapokat, vágódeszkákat és egyéb termékeket.

A fatermékek fő típusai a kész fatermékek, a fafeldolgozás és a feldolgozott faanyagok. A fafeldolgozás egy műszaki tudományág, amely magában foglalja az erdei termékek gyártását, beleértve a cellulóz és a papír, az építőelemek és a tallérok gyártását. A különböző alkalmazások közé tartoznak a lakossági és a kereskedelmi felhasználások. A termékek forgalmazása offline és online csatornákon keresztül történik.

A fatermék-piaci kutatási jelentés a The Business Research Company új jelentéseinek egyike, amely fatermék-piaci statisztikákat nyújt, beleértve a fatermékipar globális piaci méretét, regionális részesedéseket, a fatermék-piaci részesedéssel rendelkező versenytársakat, részletes fatermék-piaci szegmenseket, piaci trendeket és lehetőségeket, valamint minden további adatot, amelyre szüksége lehet a fatermékiparban való boldoguláshoz. Ez a fatermék piaci kutatási jelentés teljes perspektívát nyújt mindarra, amire szüksége van, az iparág jelenlegi és jövőbeli forgatókönyvének mélyreható elemzésével.

A globális faipari termékek piaca a 2022-es 696,78 milliárd dollárról 2023-ra 748,01 milliárd dollárra fog nőni, 7,4%-os összetett éves növekedési rátával (CAGR). Az orosz-ukrán háború megzavarta a COVID-19 világjárványból való globális gazdasági kilábalás esélyeit, legalábbis rövid távon. A két ország közötti háború több országgal szembeni gazdasági szankciókhoz, a nyersanyagárak ugrásszerű emelkedéséhez és az ellátási láncok megszakadásához vezetett, ami inflációt okozott az áruk és szolgáltatások körében, és világszerte számos piacot érintett. A fatermékek piaca 2027-re várhatóan 964,41 milliárd dollárra nő, 6,6%-os CAGR mellett.

Gyorsabb gazdasági növekedés – A fatermékgyártó piac várhatóan profitál a számos fejlett és fejlődő országra prognosztizált stabil gazdasági növekedésből. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint a globális GDP-növekedés 2021-ben 3,3%-ot, 2021-ben pedig 3,4%-ot ér el. A nyersanyagárak helyreállása a történelmi időszakban tapasztalt csökkenés után várhatóan további jelentős gazdasági növekedést ösztönző tényező lesz. Az USA gazdasága várhatóan stabil növekedést könyvelhet el az előrejelzési időszakban. Emellett a feltörekvő piacok az előrejelzési időszakban várhatóan továbbra is valamivel gyorsabban növekednek, mint a fejlett piacok. A nagyobb gazdasági növekedés várhatóan ösztönözni fogja az állami és magánberuházásokat, a közös vállalatokat, a közvetlen külföldi befektetéseket a végfelhasználói piacokon, és ezáltal az előrejelzési időszak alatt a piacot.

Corona-vírus járvány – A Corona-vírus betegség (COVID-19) kitörése 2022-ben masszívan visszafogta a fatermékgyártási piacot, mivel a kereskedelmi korlátozások miatt az ellátási láncok megszakadtak, a fogyasztás pedig a kormányok által világszerte elrendelt zárlatok miatt csökkent. A COVID-19 egy influenzaszerű tünetekkel járó fertőző betegség, amely lázat, köhögést és nehézlégzést foglal magában. A vírust először 2019-ben azonosították a Kínai Népköztársaság Hubei tartományának Wuhan városában, és világszerte elterjedt, beleértve Nyugat-Európát, Észak-Amerikát és Ázsiát. A nemzeti kormányok által a terjedés megfékezésére tett lépések a gyártási tevékenységek leállítását és a gazdasági tevékenység visszaesését eredményezték, az országok “lock down” állapotba kerültek, és a járvány 2021-ben és 2021-ben is negatív hatással volt a vállalkozásokra. A faipari termékek gyártásának piaca azonban várhatóan az előrejelzési időszak során kiheveri a sokkot, mivel ez egy “fekete hattyú” esemény, és nem kapcsolódik a piac vagy a világgazdaság folyamatban lévő vagy alapvető gyengeségeihez.

Az ellátási lánc átláthatósága iránti növekvő igény és a faipari ágazatra vonatkozó szigorú kormányzati előírások a nyomon követési és nyomon követési technológiák bevezetéséhez vezettek. Számos faipari vállalat saját nyomon követési rendszereket vezetett be a faellátási lánc átláthatóságának fenntartása érdekében. A faipari vállalatok és a kormányzati szervek a papír alapú rendszerekkel szemben egyre inkább az elektronikus nyomon követést választják, és olyan technológiákat alkalmaznak, mint a rádiófrekvenciás azonosító chipek, vonalkódok és fejlett nyomonkövetési szoftverek. A Forest Stewardship Council, az egyik vezető nonprofit szervezet például kifejlesztette az Online Claims Platformot, amely az FSC tanúsítványok birtokosai számára ingyenesen nyújt időszerű információkat az FSC termékeiről és az azokat előállító vállalatokról. Ez lehetővé teszi a digitális kapcsolatot az FSC tanúsítvánnyal rendelkező beszállítók és a vásárlók között.

A fatermékek piacán olyan jelentős vállalatok működnek, mint a Weyerhaeuser Company, LIXIL Group, UFP Industries Inc., JELD-WEN Inc., West Fraser Timber Co. Ltd., Canfor Corporation, CELULOSA ARAUCO Y CONSTITUCIÓN S.A., Louisiana-Pacific Corporation, upm-kymmene oyj és Builders FirstSource.

A fatermékpiac legnagyobb régiója 2022-ben az ázsiai-csendes-óceáni térség volt. Észak-Amerika volt a második legnagyobb régió a fatermékek piacán. A fatermékekről szóló jelentésben szereplő régiók a következők: Ázsia-Csendes-óceáni térség, Nyugat-Európa, Kelet-Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Közel-Kelet, Afrika.

A faipari termékek piacán szereplő jelentős országok a következők: Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Chile, Kína, Kolumbia, Csehország, Dánia, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Hongkong, Németország, India, Indonézia, Írország, Izrael, Olaszország, Japán, Malajzia, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Nigéria, Norvégia, Peru, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Dél-Afrika, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Svájc, Thaiföld, Törökország, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, USA, Venezuela, Vietnam.

A fatermékek piaca tömörfa termékek, cellulóz- és papírtermékek, rétegelt lemez, fűrészáru és egyéb termékek értékesítéséből áll. E piac értékei a “gyárkapu” értékek, azaz az áruk gyártói vagy előállítói által eladott áruk értéke, akár más szervezeteknek (beleértve a továbbfeldolgozó gyártókat, nagykereskedőket, forgalmazókat és kiskereskedőket), akár közvetlenül a végfelhasználóknak. Az áruk értéke ezen a piacon magában foglalja az áruk előállítói által értékesített kapcsolódó szolgáltatásokat is.

A piaci értéket úgy határozzuk meg, mint a vállalkozások által a meghatározott piacon és földrajzi területen az áruk és/vagy szolgáltatások értékesítéséből az értékesítés, támogatások vagy adományok révén elért bevételeket, a pénznemben kifejezve (USD-ben, hacsak másképp nem határozzuk meg).

A meghatározott földrajzi területre vonatkozó bevételek olyan fogyasztási értékek, amelyek a meghatározott földrajzi területen lévő szervezetek által a piacon belül a meghatározott földrajzi területen keletkezett bevételek, függetlenül attól, hogy hol állították elő azokat. Nem tartalmazza az ellátási lánc mentén történő viszonteladásból származó bevételeket, sem az ellátási lánc további szakaszában, sem más termékek részeként.

A globális fatermékpiac szegmentált –

1) Típusok szerint: Fafeldolgozás, fafeldolgozás, feldolgozott faanyagok.

2) Alkalmazás szerint: Lakossági, kereskedelmi

3) Forgalmazási csatornák szerint: Osztályonkénti bontásban: Offline, Online

Lefedett alszegmensek: Fűrészáru, fa raklapok és csúszdák, előregyártott házak, egyéb kész fatermékek, fűrészüzemek, faanyagmegőrzés, faanyagpótlás, rétegelt lemez, furnérlemezek.

szerk/ford: Tóth János, forrás: BRC

Előző cikk

Rönkárverés Alsó-Ausztriában

Következő cikk

Európai Év Fája 2023 - szavazás




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version