FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ársapka nélkül a tűzifa

Fotó: Lang Róbert LR Somogyi Hírlap SH

Már nem lehet hatósági áron vásárolni tűzifát az állami erdészetektől. Az erről szóló kormányrendelet 2023. április 15-ig volt hatályos.

A rendelkezés ideje alatt a kemény lombos fákért köbméterenként 30 ezer, a lágy lombos és fenyő fafajú tűzifáért 19 ezer forintot kértek. Mostantól viszont már csak az erdészetek által megszabott áron lehet hozzájutni a téli tüzelőhöz.

Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója elmondta, a tűzifaprogramban csaknem 20 millió forint értékben, összesen 830 köbméternyi fát adtak el. Ennek nagy részét már kiszállították, már csak azokat a rendeléseket kell teljesíteniük, amelyeket az utolsó napokban vettek fel. Társaságuknál április 17-től az akác és gyertyán köbméteréért 31 ezer, a tölgy, cser és egyéb kemény lombos tűzifáért 29 ezer, a lágy lombosért 22 ezer forintot kell fizetni. 

A Sefag Zrt. az elmúlt hónapokban 27 ezer köbméter hatósági áras tűzifát szállított ki. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása némiképp lassította a kitermelést és a szállítást is. Április 17-től az akácért, bükkért és gyertyánért 39 ezer 370, cser, tölgy és más kemény lombos fáért 36 ezer 830, éger, nyír, fenyő, valamint hárs, nyár és egyéb lágy lombos tüzelőért köbméterenként 27 ezer 940 forintot kérnek. 

forrás: SONLINE

Előző cikk

Állatkerti faültetés - Győr

Következő cikk

Egységes kérelmek benyújtása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések