FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Rájár a rúd a hazai faiparra

Tavaly is a szektor stagnálását mutatták a cégtrendek, és ez idén sem lesz máshogyan. Habár az évek során egyre több cég szűnik meg ezen a területen, a foglalkoztatottak száma meglepő módon mégsem csökken – mondta az Opten céginformációs szakértője. A TrendFM Reggeli Monitor műsorában Alföldi Csabát Maurer Kristóf kérdezte a részletekről.

Bár 2021-ben biztató számokat produkált a faipar, viszont 2022-ben újra több volt a cégmegszűnés, mint az alapítás. A tavalyi évben több jelentős külső hatás sújtotta a szektort: az energiaárak drágulása is hozzájárult a gyengébb teljesítményhez.

Az új körülményekhez és globális hatásokhoz eltérően tudtak csak alkalmazkodni a piaci szereplők. A kata adózási változásnak is betudhatóan az elmúlt három év legmagasabb megszűnése realizálódott az ágazatban. Csaknem 100-zal csökkent tavaly a hazai faiparban dolgozó egyéni vállalkozók száma.

Habár az évek során egyre több cég szűnik meg ezen a területen, a foglalkoztatottak száma meglepő módon mégsem csökken – mondta az Opten céginformációs szakértője. Alföldi Csabát Maurer Kristóf kérdezte a részletekről.

A rövid interjú hanganyaga itt érhető el.

forrás: TrendFM

Előző cikk

A Leitz optimalizálja a CNC megmunkálást

Következő cikk

Új szakkönyv az ültetvényszerű fatermesztésről



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések