FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Leitz optimalizálja a CNC megmunkálást

Akár 50 százalékkal nagyobb előtolási sebességgel és élettartammal, tökéletes élekkel és sima keskeny felületekkel a Leitz gyémántvégű, Z3 szármarói képesek arra, amit egy hagyományos Z3+3 maróval aligha lehet elérni: a lényegesen hatékonyabb munkafolyamatokra gondolunk.

A modern CNC megmunkálóközpontok számos felhasználója nap mint nap számos kihívással néz szembe a munkák során. A cél azonban közös: a gyártási költségek alacsonyan tartása és a tökéletes minőség elérése. A Leitz Diamaster Pro3 és Leitz Diamaster Plus3 gyémántvégű szármarókkal közel kerülhetünk ezen célokhoz.

A nagy előtolás, a hosszú szerszámélettartam, a rövid megmunkálási idők, a tökéletes megmunkálási minőség, a kevesebb utómunka és a beállítási munka titka a vágóélek elrendezésében, a Leitz által kifejlesztett eredeti Z3 geometriában rejlik. Míg a hagyományos Z3+3 marók egyidejűleg legfeljebb két vágóéllel forgácsolják meg a vágófelületet, addig a Leitz Z3 szármaró három vágóéllel rendelkezik.

A Diamaster Pro3 kifejezetten fészkelő alkalmazásokhoz lett kifejlesztve, illetve 12 és 14 mm-es átmérőben raktárról elérhető. Az észak-amerikai piac számára a Leitz további méreteket kínál 12,7 mm-es átmérővel. A Diamaster Pro3 marók akár háromszor is újra élezhetők.

Optimális megoldás ipari felhasználásra

A Leitz szerint a Diamaster Plus3 ideális megoldás ipari felhasználásra CNC-támogatott formátumfeldolgozásban. Raktárról 16 és 20 mm-es átmérőben kapható. Ez a szármaró ideális nagyteljesítményű alkalmazásokhoz, nagy tételekben. A kibővített újraélezési zónának köszönhetően a Diamaster Plus3 akár tizenkétszer is újra élezhető.

A Diamaster Pro3 és Plus3 gyémánthegyű szármaró, minden szokásos panelanyaghoz használható. Emellett fejlesztésük során figyelmet fordítottak az optimális forgácseltávolításra is.

(x) Leitz Hungária Szerszám Kft.faipar

Előző cikk

Óriásrönkökből épült Pantheon

Következő cikk

Rájár a rúd a hazai faiparra



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések