FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vörösfenyőt helyettesítő lucfenyő

Az északi lucfenyő természetes formájában nem tud versenyezni a szibériai vörösfenyő időjárásállóságával. Most azonban a Mocopinus kifejlesztett egy olyan gyártási eljárást, amely ellenállóbbá és tartósabbá teszi a fát. Ebben az eljárásban sóféleséget juttatnak mélyen a fába magasnyomásos eljárással. Ez az impregnálás megváltoztatja a sejtszerkezetet, és a homlokzati profilokat a 3. tartóssági osztályba emeli.

Akár gyalult, finomra fűrészelt, textúrázott, textúrázott szeletelt vagy forgácsolt, a Durcolor10 standard választékában minden profilváltozat megtalálható különböző méretekben és négy négy színárnyalatban.

Foto: Mocopinus GmbH & Co. KG

Ezenkívül a piacon általánosan elérhető összes színrendszer és árnyalat lehetséges. A Mocopinus saját festéklaboratóriumában egyedi színkívánságok is megvalósíthatók. Az időjárás viszontagságainak kitett homogén szín megtartása érdekében speciális szürkés máz áll rendelkezésre. Ez a máz a szürkülési folyamatot gyári kivitelben megelőzi. Kérésre a gyártó Mocopinus az új Durcolor10 homlokzati profilokból speciális kiviteleket is készít.

szerk/ford: Tóth János, forrás: dds-online

Előző cikk

Pápalátogatás trónszékei

Következő cikk

Tragikus erdőgyérítési mulasztások



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések