FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Pápalátogatás trónszékei

A katolikus egyházfő kérésére az április végi magyarországi látogatására készülő trónusok egyszerűek és világos színűek lesznek – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában vasárnap. Két asztalosmester napi tizenkét órában dolgozik azért, hogy Ferenc pápa a Vatikán kéréseinek megfelelő székekben foglaljon majd helyet április 20-30-iki magyarországi látogatásán. Öt trón készül a pápának, további 16 a püspököknek és diakónusoknak.

A katolikus egyházfő kérésére az április végi magyarországi látogatására készülő trónusok egyszerűek és világos színűek lesznek – hangzott el az M1 híradójában vasárnap. A hírműsorban beszámoltak arról, hogy azoknak a trónusoknak, amelyeket a pápa használ majd, magasabb lesz a háttámlájuk, és mindegyikbe belegravírozzák a Vatikán címerét. A székek nyárfából, kőrisből és tölgyfából készülnek.

Ádám Tamás asztalos az M1 híradójának nyilatkozva elmondta, a mozgathatóságra és a szállíthatóságra is törekedtek, így a súllyal is kellett számolniuk. Hozzátette, jelen pillanatban a szék ötven kilogramm súlyú, viszont ha tömörfát használtak volna, ennek a többszöröse lett volna. 

forrás: pénzcentrum

Előző cikk

Színház-felújítás nyertes tervei

Következő cikk

Vörösfenyőt helyettesítő lucfenyő



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések