FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zajlanak a szemétszedő túrák

Harmadik alkalommal hívta a természet megtisztítására az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) és az Aktív Magyarország az önkénteseket szerte az országból. A „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akció március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján indult, és egészen április 22-ig, a Föld napjáig tart. Április első hétvégéjén két helyszínen is zajlottak a vezetett, szemétgyűjtő túrák a Vérteserdő Zrt. szervezésében.

A Kisbér melletti, társaságunk Síkvidéki Erdészeti Igazgatóságának kezelésében levő, nagybérpusztai erdőtömb megtisztítása volt az egyik célterület szombaton. Itt a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága lelkes önkéntesei voltak segítségünkre az erdőben illegális módon eldobált szemét összegyűjtésében.

A 8119 sz. Csákvár-Tatabánya összekötő út melletti erdőszélek megtisztítása volt a másik célterületünk az elmúlt hétvégén. Megszabadítottuk a Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóságunkat átszelő út, a mellette levő árok és környezetét a többnyire az áthaladó autósok által hátrahagyott szeméttől.

Köszönjük mindenkinek az együttműködést, akik csatlakoztak a kollégáink által vezetett túrákhoz! Ezzel nagyban hozzájárultak, hogy jelentős területeken lett tisztább a természeti környezetünk!

További, folyamatosan frissülő részletek az országos szemétgyűjtő kampányról, a soron következő aktuális túrahelyszínekről, gyűjtőpontokról a Tavaszi Nagytakarítás hivatalos oldalán , a Vérteserdő Zrt. oldalán  ITT  és a Facebook oldalán tudnak tájékozódni.

Fotó: Vérteserdő Zrt. ; Kisbéri Bakancsosok

Előző cikk

A csomagolásról és csomagolási hulladékról szóló EU rendelet (PPWR) javaslatban szereplő újrahasználat célértékeinek hatásvizsgálata

Következő cikk

Drónpilótaképzés indul




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version