FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Év Erdésze – SEFAG válogató

Több éves kihagyás után idei évben ismételten megrendezésre került az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A Társaság 8 erdészetétől összesen 16 erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását.

A Kaposvári Erdészet szervezésében megvalósuló versenynek a Kaposvár térségi turisták kedvenc látogatóhelye, a Deseda Parkerdő adott otthont.

A 4 állomásos viadalban erdőfelújítás leírása és kárfelmérés, famagasság és fatérfogat mérés, gyérítésjelölés, valamint választékolás és faanyag számbavétel versenyszámokban mérhették össze tudásukat a kiválasztottak.

Az eseményen izgalmas színfolt volt, hogy az állomások közötti erdei környezetben kerékpárral közlekedhettek a versenyzők, s így a térség turisztikai lehetőségeit is megtapasztalhatták.

A jó hangulatú programon az indulók mindegyike rendkívül jó felkészültségről tett tanúbizonyságot, ám nyertes csupán egy lehetett közülük. Így az első helyen Tratnyek Tamás, az Iharosi Erdészet kerületvezető erdésze végzett, második Bognár Ákos a Kaposvári Erdészet kerületvezető erdésze, harmadik helyezett pedig Péter Krisztián, a Zselici Erdészet kerületvezető erdésze lett. A harmadik és a negyedik helyezett azonos pontszáma miatt csupán a jobb idő döntött, negyedik helyezett így Antal János, a Lábodi Vadászerdészet kerületvezető erdésze lett.

A tét idén is jelentős volt, hiszen a győztes erdész kolléga fogja majd képviselni a SEFAG Zrt.-t idén a június 1-2. között a Bakonyerdő Zrt. szervezésében megrendezésre kerülő Év Erdésze országos versenyen.

Gratulálunk az indulók mindegyikének, különösképpen a helyezetteknek! Sok sikert kívánunk az országos versenyen is!

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

Medve a Bükkalján

Következő cikk

Magyar applikáció segíti a toborzást



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések