FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Magyar applikáció segíti a toborzást

Fotó: Shutterstock

Egy magyar fejlesztésű alkalmazás nem csak hatékonyabbá teszi a munkára jelentkezést, de rengeteg új munkavállalót von be olyan feladatokba, amelyeket évek óta nehéz betölteni. A Giggle-nél a no-show, azaz a munkára meg nem jelenés tartósan mindössze két százalék körüli az alkalmazást használók körében.

Egy magyar fejlesztésű (web)alkalmazás nem csak hatékonyabbá teszi a munkára jelentkezést, de rengeteg új munkavállalót von be olyan feladatokba, amelyeket évek óta nehéz betölteni. Modern társkereső applikációknál alkalmazott módszerekkel hozzák össze a munkakeresőket és munkáltatókat, amivel már 3000 műszakot töltöttek be rövid és hosszú távra.

Egyre többen keresnek rugalmas feltételekkel munkákat, a Giggle nevű alkalmazás létrehozói szerint pedig nem csak világszerte, de Magyarországon is errefelé tolódik a piac, így többen tudnak olyan időszakokban vagy munkakörökben dolgozni, ahol most hiány jelentkezik.

„Európában már megfigyelhető ez az irány, itthon azonban még sok a kiaknázatlan lehetőség a rugalmas, alkalmi munkák kínálata terén. A munkakeresőknek egyre fontosabb az azonnaliság, vagyis hogy gyors legyen a jelentkezés, minél előbb munkába tudjanak állni, és a kifizetés is minél hamarabb megtörténjen. Fontos szempont, hogy a pontos munkaidő, a feladatkörrel és a kifizetéssel kapcsolatos feltételek, valamint a lokáció előre világos legyen a jelentkezők számára” – idézi a cég közleménye Sebestyén Ádámot, a Giggle egyik alapítóját.

A társkeresős alkalmazások módszereihez hasonló megoldásokat alkalmazó applikáció a fenti feltételekre építve szélesíti ki az elérhető álláskeresők körét, ezáltal a munkáltatók rövid távra keresve hatékonyan találhatnak akár tartós munkavállalókat is.

Azáltal, hogy máshogy szólítjuk meg őket, sokkal könnyebben létrejön egy match, azaz találkozás. Egyetemistákat, diplomásokat vagy szakképzett munkavállalókat másodállásban vagy két munkahely között vonunk be új munkakörökbe, sőt, saját csapatunkba is több állandó szakembert találtunk így platformunkon keresztül. Videós előszűrésekkel és értékelésekkel tesszük könnyebbé az elbírálást, míg az automatizált elfogadási és lemondási folyamattal villámgyorssá válik a toborzás – tette hozzá Birizdó Ádám, a Giggle másik alapítója.

Hozzátette, visszatérő munkavállaláshoz az órabér már nem mindig elsődleges szempont, az alapvető munkakörülmények, a megfelelő betanítás és transzparens feladatleírás, valamint a jó társaság a rugalmas munkavállalók körében szintén fontos kritériumok. A no-show (azaz a munkára meg nem jelenés) tartósan mindössze 2 százalék körüli az alkalmazást használók körében.

Az alapítók úgy vélik, az első lépés, hogy sok év után végre mindenki elfogadja a szakemberhiányt, és ne a meglévő piacon keresse a hiányzó tapasztalatot, hanem lehetőségeket teremtsenek új munkavállalóknak is. Érdemes a feladatszervezés és folyamatszervezés teljes átgondolásával kezdeni, törekedve arra, hogy az új munkavállalók betanítása és fejlesztése egyre könnyebbé váljon.

forrás: vg.hu 05-04

Előző cikk

Év Erdésze - SEFAG válogató

Következő cikk

IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…