FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Év Erdészét keresték a Kisalföldön

2023. április 25-én ismét megrendeztük a hagyományosnak mondható „Év Erdésze” verseny helyi fordulóját. Ravazdi Erdészetünk területén, a Jánosházi vadászházban és környékén, több versenyszámban mérettették meg magukat munkatársaink.

A jó hangulat garantált volt, szakszemélyzetünk felkészültsége pedig vitathatatlan. Első körben egy 50 kérdéses tesztsor megoldásánál adtak számot az erdőművelés, erdővédelem, fahasználat, belső szabályzatok, Erdészeti biztonsági szabályzat, és jogszabályok ismerete témakörökben. Majd a szokásos versenyszámok következtek, úgyis, mint famagasság- és fatérfogat becslés, gyérítés jelölés, növényfelismerés, légpuskás lövészet, távolságbecslés és trófeaminősítés.

Az összetett szakmai, írásbeli feladatsor és növényfelismerés első helyezettje Altrichter Sándor (Győri Erdészet) kollégánk lett, gyérítésjelölésben Varga László (Kapuvári Erdészet), míg trófeabírálat és távolságbecslésben Bognár László (Kapuvári Erdészet) jeleskedett. A légpuskás lövészetet Nagy János (Kapuvári Erdészet) nyerte, a famagasság- és fatérfogatbecslés témakörben Tóth Tamás (Kapuvári Erdészet) állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az összesített verseny legfontosabb számai ekképp alakultak:
Harmadik helyezést ért el Szukhentrunk Imre (Kapuvári Erdészet) 202,25 ponttal,
második helyen végzett Márhoffer Gábor (Győri Erdészet) 202,75 ponttal,
és a győztes 208.5 ponttal, vagyis az „Év erdésze” verseny házi fordulójának legjobbja Mogyorósi Zsolt (Győri Erdészet) lett.

Társaságunkat az országos versenyen Márhoffer Gábor fogja képviselni.

Az eredmények kihirdetését követően hullajtott agancs szemlét is tartottunk. A vadászterületeinkről begyűjtött agancsok jó információval szolgálnak a szakavatottak számára a gímszarvas állomány minőségével kapcsolatban. A nap így szakmai diskurzussal, a gyűjtemény mustrálgatásának jegyében telt.

Büszkék vagyunk minden helyezettünk eredményére. Köszönet illeti valamennyi résztvevőt a tisztes helytállásért és a Ravazdi Erdészetet a példás szervezésért!

forrás, fotók: Kaeg Zrt.

Előző cikk

Ismét sokan szedték maguknak a májusfát Nyíregyházán

Következő cikk

90 milliárd forint értékű természetvédelmi beruházás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések