FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Körforgásos gazdasággal összefüggő törvénymódosítás

Május 16-án Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes a Kormány nevében benyújtotta az “A körforgásos gazdasággal összefüggő törvénymódosításokról” című törvénytervezetet az Országgyűlés részére.

A beadott javaslat általános indoklása szerint:
“A körforgásos gazdasággal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvény a hulladékgazdálkodás új modelljére történő átálláshoz szükséges pontosító jellegű módosításokat tartalmaz. A módosítás fogalommeghatározással, jogintézményekkel, jogalkotási határidőkkel kapcsolatos előírásai a szükséges átmenetet segítik elő.

Az ingatlanhasználók széles körét érinti a számlázással kapcsolatos átmeneti rendelkezés az esetleges téves átutalások kezelése érdekében.

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Ht.) módosításának indoka a területi és az országos hulladékgazdálkodási hatóságok egységes jogalkalmazási gyakorlatának biztosítása. Ennek érdekében a gyakorlatban szükségessé vált a hatósági jogalkalmazói tapasztalatok alapján jelzett pontosítások és módosítások elvégzése.”

A T/4030 sorszámú iromány, vagyis maga a tervezet szövege itt, a tervezettel kapcsolatos országgyűlési események, határozatok pedig itt tekinthetők át.

forrás: parlament

Előző cikk

SOE Erdőmérnöki Kar szakirányú továbbképzései

Következő cikk

Velux dolgozók környezet-tisztítása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések