FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Madarakat és fákat ünnepelték

24 csoportban, csaknem 500 nyíregyházi és a vármegyeszékhely környékéről érkezett óvodás és általános iskolás vett részt pénteken a Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjében rendezett programon.

A Madarak és Fák Napja alkalmából a Botanikus Kert, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola szervezte meg a már hagyományos rendezvényt.  

A nap folyamán a gyerekek megismerhették az alföldi erdőkben megtalálható fa- és cserjefajokat, az erdészek munkáját, és azt is kipróbálhatták, hogyan lehet madárodút készíteni. Előadásokat hallgathattak meg a tavaszi és nyári madárvédelemről, a madárodúkról, azok kihelyezéséről, kezeléséről, valamint a bennük költő fajokról. A program részeként elültették az Év Fája egy példányát is: most egy vénic-szil csemete került a földbe, a munkában gyerekek is segítettek.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Előző cikk

Hungarikum pályázat újra

Következő cikk

Pro Silva Hungaria - tisztújító közgyűlés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések