FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szolvegy Kft: ISO 9001 és 14001

Mindent a környezetünkért, partnereinkért, dolgozóinkért. Ezt üzenjük azzal, hogy az ISO 9001 Minőségirányítási rendszer (MIR) mellé megszereztük az ISO 14001 Környezetközpontú Irányítási Rendszer (KIR) bevezetését tanúsító okiratát.

Ez a tény megerősíti az elkötelezettségünket a biztonság, a megbízhatóság és a stabilitás iránt. Ez vezette a Szolvegy kft-t akkor is amikor az MRK (Minősített Ragasztók Köre) tagjaként vállalta, hogy a Soproni Egyetem folyamatosan és véletlenszerűen a kereskedelemből és a felhasználóktól bekért minták tesztelése alapján ellenőrizze a termékeinket. A 2023. első negyedévi ellenőrzés eredménye.

Az MRK tagsággal vállaltuk, hogy kereskedelmi forgalomba és a közvetlen felhasználókhoz minden esetben megfelelő vízállóságú ragasztó kerüljön kiszállításra. Ehhez kell az ISO 9001 előírása és szellemisége, amely alapján a vállalkozás minden dolgozójának napi feladatává válik az őrködés a megfelelő minőség, megfelelő teljesítmény felett. Az ISO 14001 működtetése pedig garantálja, hogy cégünk mindezt környezettudatosan, környezetközpontú szemlélettel tudja végezni. Így csökkenthető a hulladék mennyisége, nő az újrahasznosított csomagoló anyag részaránya, hatékonyabbá válik a helykihasználás, csökken az energiafelhasználás és a szállítókapacitás működtetése.

Az ISO 14001-es szabvány bevezetése nem a folyamat első lépése. Sokkal inkább a kialakított gyakorlat formába öntése és megerősítése, hiszen a Kft megalakulásának pillanatától kezdve meghatározó volt számunkra a dolgozók egészségének és a környezetünk védelme. Ragasztóink formulázásánál eddig is kerültük az egészségre ártalmas anyagok használatát, szükség esetén minimalizáltuk a mennyiségét, ill. a jelölésköteles szint alatt tartottuk az adagolását.

Forrás: Szolvegy Kft.

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 177., 2023/19.

Következő cikk

„Muzsikál az erdő” a Hírös Városban, 2023



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések