FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tekerj Velünk Selmecig! Bike to Selmec!

A Soproni Egyetem országosan meghirdeti „Tekerj velünk Selmecig!” kilométergyűjtésen alapuló programját. A kezdeményezéshez bármely hazai egyetem, bármely szakos egyetemi hallgatója, oktatója, kutatója vagy bármely alkalmazottja szabadon csatlakozhat, mindenki részvételét várjuk!

Jó Szerencsét!

A régi selmeci Alma Materhez (ma Szlovákia, Selmecbánya; szlovákul Banská Štiavnica, németül Schemnitz, magyarul gyakran csak Selmec) még gyakran érkeztek gyalog a diákok, hogy megkezdhessék tanulmányaikat. Emlékük előtt tisztelegve, a tavalyi tanévben megrendeztük a „Sétálj velünk Selmecig!” versenyünket, ahol egy hónapig a gyaloglásé volt a főszerep.

2023-ban a kerékpárosokra is gondolunk, így 2023. május 16. és június 16. között arra buzdítunk mindenkit, hogy kerékpározzon minél többet a „Tekerj velünk Selmecig!” program keretén belül.

A programban való részvétel és regisztráció módja a következő:   

  1. Telepítsen mobiltelefonjára vagy okoseszközére egy kerékpáros alkalmazást (pl. Strava, Cyclemeter vagy bármilyen más biciklis applikáció).
  2. Rögzítse a megtett kilométereit 2023. május 16. és június 16. között.
  3. A program végén önbevallás útján töltse fel eredményét ezen a regisztrációs felületen legkésőbb 2023. június 23-ig. (ha a linkre kattintva esetleg nem jelenne meg az űrlap, másolja be a böngészőbe!)

A program végén, a legtöbb kilométert megtett résztvevők nyereményben részesülnek (University of Sopron DRK hátizsák). A Nyerteseknek a nyeremény átvétele előtt alkalmazásukon keresztül igazolniuk kell az általuk beküldött táv valódiságát. Csak igazolt és életszerű esetben jár a megérdemelt nyeremény.

A programot a Soproni Egyetem a Zöld Egyetem Koncepciója és a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformja (MEFP) országos kezdeményezéseinek keretein belül is meg hirdeti.                               

A részvétellel kapcsolatos kérdéseit itt teheti fel: elekne.fodor.veronika@uni-sopron.hu és orsi.arpad@uni-sopron.hu

Eredményes részvételt kívánunk! Tekerj! Gyűjtsd a kilométereket! Nyerj!

Forrás: SOE

Az egyetemi honlapon a felhívás angolul is olvasható.

FATÁJ: Persze ha néhányan komolyan vennék a felhívás címét, s valóban kerékpártúrát tennének Selmecre, azt talán külön is értékelni lehetne. A legrövidebb útvonal Sopronból a googlemaps szerint 236 km mellékutakon. Ez egy nap alatt is lehetséges, de kettő alatt biztosan. Persze vissza ugyanannyi. (Néhány további egyetemvárostól: Pécsről 323 km, Budapestről 133 km, Veszprémből 203 km, Keszthelyről 268 km, Szegedről 301 km, Debrecenből 277 km, Miskolcról 185 km.)

Előző cikk

CLT referenciaépület bemutató

Következő cikk

Létra 23 - kiállítási meghívó



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések