FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új pallóutak a Tisza-tónál

Hárommal nő a felfedezhető csodálatos helyek száma a Tisza-tavon – adta hírül az I love Tiszató. A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Poroszló térségében cölöpökön álló pallóutakat épít.

Látványos pallóutak épülnek Poroszlónál

A víz könnyebb megközelíthetősége érdekében épít cölöpökön álló pallóutakat a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft., de persze ezeket a turisták is használhatják. Sőt használják is, hiszen a tiszaderzsi pallóútnál rengeteg kerékpáros áll meg minden évben.

Az utaknak köszönhetően olyan helyekre is besétálhatunk, ami eddig szárazföldről nem lennének megközelíthetők.

A Tisza-tavi Sporthorgász szerint legalább ilyen népszerű lesz majd az a másik három pallóút is.

Ebből kettő már áll, a harmadik építése a kedvezőtlen időjárási körülmények és az emelkedő vízszint ellenére is zajlik.

Úgy vélik, amennyiben az időjárás kegyes lesz, napokon belül az egész pallóúthálózat elkészülhet.

A Tisza-tó körül rengeteg látnivaló, vendéglátóhely, attrakció vár. Ezek megtalálásához és a Tisza-tavi pihenés megtervezéséhez ad segítséget az Aktív Magyarország által megújított, harmadik alkalommal kiadott Tisza-tavi Kalandtérkép.

A tavaly ötven éves a Tisza-tó, hazánk legnagyobb mesterséges tava, amely víztározónak készült, de valódi tó lett belőle az elmúlt évtizedekben. A valódiságot jelzi, hogy több mint ötven halfaj otthona a víz, környékén kétszáz madárfaj él.

Hatalmas alföldi oázis jött itt létre, és a természeti kincsek vonzása a belföldi kerékpáros- és víziturizmus egyik legfontosabb központjává tette a területet. Az új kilátó pedig abban segít, hogy a terület csodálatos madárvilágát is felfedezhessük.

forrás: LELÉPŐ

Előző cikk

Gyászhír - Pöntör Györgyi [80]

Következő cikk

Vérteserdő - Business Superbrands újra



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések