FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nincs jóváhagyás a természet helyreállítási rendeletre

Hosszas szavazást követően az Európai Bizottság Környezetvédelmi Munkacsoportjában (ENVI) a képviselők között nincs jóváhagyó többség a Bizottság természet helyreállítási törvény-tervezethez benyújtott módosító javaslatokkal kapcsolatban.

Az európai zöld megállapodás részeként az Európai Bizottság 2022. június 22-én javaslatot tett a természet helyreállításáról szóló rendeletre, amely hozzájárulna a károsodott természet hosszú távú helyreállításához az EU szárazföldi és tengeri területein, valamint az EU éghajlati és biológiai sokféleséggel kapcsolatos célkitűzéseinek eléréséhez.

A bizottsági javaslathoz benyújtott módosításokról 2023. június 15-én, csütörtökön kezdett, majd 2023. június 27-én, kedden folytatódott szavazást követően a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság (ENVI) végül elutasította a természet helyreállításáról szóló módosított uniós törvényjavaslatot. A végső szavazáson 44 igen szavazat, 44 nem szavazat és 0 tartózkodás született, így nem volt meg a többség.

Következő lépések

A Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság a plenáris ülés elé fogja terjeszteni az Európai Bizottság javaslatának elutasítására irányuló javaslatát. Ezt követően az Európai Parlament egészének kell állást foglalnia, valószínűleg a júliusi strasbourgi plenáris ülésen, az Elnökök Értekezlete által ismertetett napirend értelmében.

szerk/ford: Tóth János, forrás: EurópaiParlamentPress 06-27

Előző cikk

Irány a körforgásos gazdaság

Következő cikk

Múzeumok Éjszakája az Erdő Házában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések