FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Természet helyreállítási törvény

A hivatalos program szerint az Európai Parlament képviselői kedden (július 11.) fognak vitázni és szerdán (július 12.) szavazni az uniós természet helyreállítási törvényről.

Mivel a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági bizottságban (ENVI) nem volt többsége a módosított uniós természet helyreállítási törvénytervezetnek, az ENVI bizottság plenáris szavazásra bocsátotta az Európai Bizottság javaslatát annak elutasítása végett.

A kedd reggel 9 órai vitát követően a képviselők először szerdán délben szavaznak majd, hogy kiderüljön, van-e többsége a Parlamentben a Bizottsági javaslat elutasításának. Amennyiben nincs ilyen többség, minden, a politikai csoportok vagy bármely 36 képviselő által benyújtott módosítási javaslatokról szavaznak ezt követően.

Sajtótájékoztató a jelentéstevővel előreláthatólag 14.30-kor, a szavazás után.

Háttér

Az Európai Zöld Szabályozás részeként a Bizottság 2022 június 22-én javaslatot nyújtott be a természethelyreállításra vonatkozóan. Ennek célja a károsodott szárazföldi és vízi természeti környezet hosszútávú heléyreállítása, és ezáltal az uniós klíma– és biodiverzitás-célok elérése.

Az eljárás azonosítója: 2022/0195(COD)

Vita: Kedd, 2023. július 11, 09.00
Szavazás: Szerda, 2023. július 12, 12.00
Sajtókonferencia: Szerda, 2023. július 12, 14.30
Eljárás típusa: rendes jogalkotási eljárás

forrás: EPPress

Előző cikk

Faipartörténet – online 2. rész

Következő cikk

Hegyen, völgyön, síkságon – a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. területén



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések