FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU: véleményezhető a természet helyreállítási törvény-tervezete

A biológiai sokféleség, mely a létezésünk egyik alapfeltétele, példátlan ütemben csökken körülöttünk. A 2030-ig tartó időszakra szóló uniós biodiverzitási stratégia ezt a trendet kívánja megfordítani. Az előkészítés alatt álló rendelet hatásvizsgálaton alapuló, jogilag kötelező erejű természet-helyreállítási célokat fog rögzíteni, és ezzel hozzá fog járulni a biodiverzitási stratégiában kitűzöttek megvalósításához. Véleményezhető: 2022. augusztus 20-ig.


Frissítés (06-29): az előterjesztés és melléklete, továbbá a hatásvizsgálatok összefoglalója már magyar nyelven is olvashatóak!


A kezdeményezés adatai

A biológiai sokféleség, mely a létezésünk egyik alapfeltétele, példátlan ütemben csökken körülöttünk. A 2030-ig tartó időszakra szóló uniós biodiverzitási stratégia ezt a trendet kívánja megfordítani. Az előkészítés alatt álló rendelet hatásvizsgálaton alapuló, jogilag kötelező erejű természet-helyreállítási célokat fog rögzíteni, és ezzel hozzá fog járulni a biodiverzitási stratégiában kitűzöttek megvalósításához.

Fórumtéma: Környezetvédelem

A jogi aktus típusa: Rendeletre irányuló javaslat

Véleménynyilvánítási időszak

24 június 2022 – 20 augusztus 2022  (brüsszeli idő szerint éjfél)

Véleménynyilvánítási időszak meghosszabbítva

A nyolchetes véleménynyilvánítási időszak minden nap meghosszabbodik mindaddig, amíg ez az elfogadott javaslat az EU valamennyi hivatalos nyelvén rendelkezésre nem áll.

Ha véleményt szeretne nyilvánítani, regisztráljon vagy jelentkezzen be meglévő közösségimédia-fiókjával.

Mondja el véleményét itt!

szerk: Tóth János, forrás: EU HaveYourSay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

EUBA az EU biogazdaságáról

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 132., 2022/25.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések