FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EB Blue Book gyakornoki program

Az Európai Bizottság évente két alkalommal 5-5 hónapos időre szóló gyakornoki programot hirdet. Jelentkezz még ma, hogy új készségeket tanulhass, miközben az EU egész területéről érkező kollégákkal dolgozhatsz együtt!

A 2024. márciusától induló időszakra 2023. július 18 – augusztus 31. között lehet jelentkezni.

Az Európai Bizottság 2 típusú gyakornoki állást javasol: adminisztratív gyakornoki vagy fordítói gyakornoki állást a Fordítási Főigazgatóságon (DGT).

A gyakornoki programban minden jogosult pályázó részt vehet, állampolgárságtól, nemtől, fajtól, bőrszíntől, etnikai vagy társadalmi származástól, vallástól vagy meggyőződéstől, nemzeti kisebbséghez tartozástól, fogyatékosságtól, kortól vagy szexuális irányultságtól függetlenül.

A gyakornokok az Európai Bizottság, annak szolgálatai és ügynökségei egész területén dolgoznak, főként Brüsszelben, de Luxemburgban és az Európai Unió más részein is.

A későbbi karrierlehetőségek e különböző egységek között eltérőek lehetnek. Az Ön munkájának jellege attól függ, hogy melyik szolgálathoz osztják be. Dolgozhat például a versenyjog, az emberi erőforrások, a környezetvédelmi politika, a fordítás stb. területén.

Értékelés

Jelentkezését a rendszer automatikusan értékeli. Az uniós pályázókra állampolgárság szerinti kvótákat alkalmazunk, hogy biztosítsuk a nemzetiségek széles skáláját. Egy adott uniós nemzetiségű pályázó esetében súlyozási rendszert alkalmazunk az előválogatott pályázók számának meghatározására. 

Figyelembe veszik az adott ország népességének nagyságát és a jelentkezők számát, biztosítva a kisebb országok megfelelő képviseletét. A harmadik országokat egyetlen kvótába sorolják. A nemzeti küszöbértékek a pályázatok száma és minősége alapján ülésszakonként eltérőek.

Mire van szükséged ahhoz, hogy jelentkezhess?
-> Legalább 3 éves egyetemi végzettség;
-> C szintű angol, francia vagy német nyelvtudás;
-> egy második uniós hivatalos nyelv nagyon jó ismerete;
-> nincs 6 hetet meghaladó korábbi munkatapasztalat bármely uniós intézményben.

A gyakornoki állás fizetett, nincs korhatár, és 2024 márciusában kezdhetsz nálunk dolgozni.

szerk: TJ, forrás: EC-Traineeships

Előző cikk

Falvak fái - Drégelypalánk

Következő cikk

Dr. Molnár Sándor Emlékdíjasok



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések