FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 185., 2023/27.

Fehér gólyák látványgyűrűzése / Élet az erdőben / A díszes tarkalepke és életmódja / Erdő Ernő bácsi meséi – A levelek fontossága / Élet a szarvasfarmon – A rideg tartású ménes / Fenntartható visszafejlődés – A tehénfejés és a minőségi tej / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Lovak az erdőben / Vadvilág – Július, avagy a Nyár maga

Fehér gólyák látványgyűrűzése

Minden évben népszerű program a fehér gólyák látványgyűrűzése, melynek keretében a gólyafiókák egyedi számmal ellátott azonosító gyűrűt kapnak. A „Gólya road-show” elnevezésű program minden állomásán lelkes érdeklődők gyűlnek össze, így itt, Kunpeszéren is népszerű volt esemény.

Élet az erdőben – A díszes tarkalepke és életmódja

Előző helyszínünktől nem messze, ugyancsak Kunpeszéren folytatjuk rövid kitekintésünket. Ezek a képeink nem egy trópusi esőerdőt mutatnak, hanem a kunpeszéri táj szépségét és gazdagságát. Ezúttal a Peszéri-erdő egyik érdekes állatát, a díszes tarkalepkét és élőhelyét mutatjuk be.

Erdő Ernő bácsi meséi – A levelek fontossága

A levelek nélkülözhetetlenek egy fa életében. Bennük alakulnak át a talajból felvett tápanyagok, olyan anyagokká, amelyekből a fa felépül. Ezzel biztosítják a levelek a fa számára az élelmet.

Élet a szarvasfarmon – A rideg tartású ménes

Ezúttal a Bőszénfai szarvasfarm természetközeli lótartását mutatjuk be, így a ménesvezetőt kérdeztük ennek részleteiről. Előtte azonban megtudhattuk, miként válik valaki ennek a szakmának a mesterévé, illetve hogyan kerül kapcsolatba vele.

Fenntartható visszafejlődés – A tehénfejés és a minőségi tej

A Fenntartható visszafejlődés című műsorblokkunkban a ceglédi Tulipános tanya növénytermesztési és állattartási módszereit mutatjuk be. Most egy nagyon izgalmas történést örökítettünk meg, mégpedig a tehénfejést, melynek részleteiről az ökogazda, Sipos Mihály beszélt nekünk. Emellett megismerkedhettünk a tanya malac seregével is.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Lovak az erdőben

Magyarországon mind nagyobb teret hódít a természetközeli gazdálkodás. Mivel a fakitermelés szálanként történik, a lábon maradó fák közt nehezen férnek el a gépek. Ezt hivatott megoldani a lovas segéderő.

Vadvilág – Július, avagy a Nyár maga

A színek, az illatos balzsamos reggelek, a hosszú napfelkelték igazi hónapja a július. Ugyan már túl vagyunk a nyári napfordulón, ennél fogva alig érezhetően még, de már rövidülnek a nappalok, mégis, ez a hónap “A” nyár maga.

A teljes adás (26:00)

– Fehér gólyák látványgyűrűzése
– Élet az erdőben – A díszes tarkalepke és életmódja
– Erdő Ernő bácsi meséi – A levelek fontossága
– Élet a szarvasfarmon – A rideg tartású ménes
– Fenntartható visszafejlődés – A tehénfejés és a minőségi tej
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Lovak az erdőben
– Vadvilág – Július, avagy a Nyár maga

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Hegyen, völgyön, síkságon – a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. területén

Következő cikk

Melyik Magyarország legszebb erdeje?




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version