FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lezárt erdei sétány a Bükkben

Lezárták a bükki Mária-sétányt. / Forrás: BNR/BOON.HU

Lillafüreden a Mária kegyhelyeket felfűző sétányon fakidőlések és kőomlások fordulnak elő, ezért a balesetveszély elkerülése érdekében átmenetileg lezárták.

Kőomlás és fakidőlés veszélye miatt lezárták az egyik lillafüredi turista útvonalat, a Mária-sétányt, a Meseútból pedig két ládikát ki kell hagyni, számolt be róla a Borsod Online, az Északerdő Zrt. erre a helyszínen hívja föl a figyelmet egy lezárással, elektronikus felületein eddig nem értesítette a túrázókat.

A Mária sétány a lillafüredi autós parkolóból indul, majd a piros és zöld turistajelzéseket követve lehet lejutni egy alagúthoz, majd a Patrona Hungariae szoborfülkéhez. Az ösvény aztán a hegyoldalba vágva folytatódik, a fehér- kői feljárótól pedig a piros és sárga jelzéseken vezet a Limpiászi feszület elnevezésű tábori oltárhoz.

A Meseút így is bejárható, de két ládikát sajnos ki kell hagyni. A Hétmérföldes Meseutat tavaly szeptemberben adták át. A kellemes két és fél kilométeres séta elsődleges fókusza a mesék és a természet megismerése. A Meseút során a látogató meseházakat talál, melyek tematikája válogatott népmesékre épül, melyeket meseterápiás tudással dolgoztak át, hogy minden korosztálynak izgalmas kaland legyen. A tanösvény állomásai a kulccsal nyitható, apró házikók.

forrás: HEOL

Előző cikk

Erdőmánia - 2.rész

Következő cikk

Kanadai erdőtüzek pusztítása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések