FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Balatoni kilátók hálózata

Lezárult a „Balaton Madártávlatból” – Kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása című projekt, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumvezetésével 739,63 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A projekt a Balaton északi és déli partján lévő kilátókat és kilátópontokat fejlesztette, valamint kapcsolta hálózatba úgy, hogy azok egészében kínáljanak aktív kikapcsolódást a régióba látogató családoknak, pároknak, egyedül utazóknak.

Fonyódon a Sipos-hegyi kilátó keresztpromóciós célú táblázása és a Várhegyi Széplátó környezete újult meg, Gyenesdiáson a Festetics-kilátó, Szigligeten az Óvár kilátó, Balatonföldváron pedig a Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó szolgáltatásainak fejlesztése és bővítése történt meg. Átfogó felújításon esett át Fonyódon a Szaplonczay sétány, elkészült Szántódon a Molyhos tölgy pihenőterasz, Balatonlellén a Kishegyi erdei élményközpont és kilátóterasz, Balatongyörökön pedig családbarát mese tanösvény létesült.

A projekt során fejlesztett aktív turisztikai helyszínek / Fotó: MTSZA

A projekt keretében, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) részvételével, a hálózatkialakítás többek között múzeumpedagógiai fejlesztések révén valósult meg, valamint az egységes marketingkommunikációs eszközökkel vált elérhetővé.A kilátókról készített gyermekfoglalkoztató füzet és online gyermekjátékok is lehetőséget nyújtanak arra, hogy az 5-9 éves korosztály számára is izgalmas legyen a szabadidős kikapcsolódás. A megoldás kidolgozásához arra buzdítják a látogatót, hogy a fejlesztésben résztvevő kilátókat és kilátópontokat egymás után fedezzék fel az egyes pontszerű vonzerőket hálózatba szervezve, így oldva a területi koncentrációt, növelve az itt eltöltött éjszakák számát és csökkentve a térségre jellemző szezonalitást.

A Magyar Turisztikai Ügynökség mellett a projekt konzorciumi tagjai voltak a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, valamint a fejlesztési helyszínek kezelői, Fonyód Város Önkormányzata, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft. és a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. – olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

forrás: turizmus.com

Előző cikk

Animáció a CO2-körforgásról

Következő cikk

Gesztenyefák árnyékában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések