FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Terepi államvizsga az Erdőmérnöki Karon

Június 3-5. között zajlottak a terepi államvizsgák a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán. Mind a mérnökjelöltek, mind az új záróvizsgarendszer sikeresen vizsgázott az osztatlan erdőmérnökképzésben. Az idei évben először terepen zajlott az erdőmérnök-hallgatók záróvizsgája, valós feladatokkal és gyakorlati körülmények között.

Az államvizsga-feladatok kiírásában és a vizsgáztatás lebonyolításában résztvevő TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a kari képviselőkkel, a vizsgatárgyakat gondozó oktatókkal aktívan együttműködve és a helyszíneket biztosítva segítette a lebonyolítást. A záróvizsgának a TAEG Zrt. üzemi erdőterületei adták a helyszínt, érintve a társaság mindkét erdészetét. A vizsgafeladatok között voltak hegyvidéki, dombvidéki és síkvidéki tételek, így volt, aki a Soproni-hegység, volt aki a Dudlesz-erdő vagy a Röjtök-Iván erdőtömbben teljesítette a záróvizsgát. A hallgatóknak egy-egy erdőrészlettel összefüggésben kellett valós feladatot megoldani, majd bemutatni az aktuális és megoldandó problémákkal kapcsolatos meglátásaikat. Mindezek mellett a vizsgabizottság kérdéseivel megbizonyosodott a jelöltek erdőgazdálkodásban való széleskörű jártasságáról is.

A háromnapos vizsga a Károly-magaslaton zárult, ahol a vizsgáztatásban résztvevő kollégák megoszthatták egymással észrevételeiket. Már az első tapasztalatok alapján is látszik, hogy ezzel a fajta számonkéréssel jól mérhető a leendő mérnökök gyakorlati életre való felkészültsége. Ezúton is gratulálunk a sikeresen vizsgázóknak!

forrás: SopronMédia

Előző cikk

Jó gyakorlatok az agrárerdészetben

Következő cikk

NAK - EÁTK együttműködés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések