FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Jó gyakorlatok az agrárerdészetben

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület képviseletében ezúton meghívjuk az érdeklődőket az Agromix projekt keretén belül megvalósuló rendezvénysorozat következő terepi bemutató napjára, melyet 2023. augusztus 9-én tartanak Sárváron.

A CEEweb már több mint 25 éve dolgozik a biodiverzitás megőrzése érdekében, számos határon átnyúló projekt megvalósítását támogatjuk a kelet-közép-európai régióban. Az Agromix (Horizon 2020) projekt célja, hogy ismertesse a vegyes gazdálkodás és az agrárerdészeti rendszerek előnyeit, valamint, hogy összehozza a kutatókat, gazdálkodókat és politikai döntéshozókat és támogassa a fenntarthatóbb, reziliens és hatékony földhasználatra, erdőgazdálkodási és mezőgazdasági gyakorlatokra való áttérést Európában.
A rendezvény alkalmat biztosít a hazai agrárerdészeti módszerek eredményeinek terepi bemutatására, továbbá az érintett felek, a döntéshozók, gazdálkodók és kutatók közötti tapasztalatcserére és az ismereteik bővítésére.

A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.
Regisztráció: LINK

Kapcsolattartó: Magyar Linda, projekt koordinátor (lmagyar@ceeweb.org, +36 30 160 0030)
Varga Ádám, projekt asszisztens: (avarga@ceeweb.org, +36 30 327 1270)

A napirenddel a későbbiekben jelentkezünk. A rendezvény során az ellátást; a terepi bemutató során, valamint Budapestről utazást biztosítunk.

Szeretnénk továbbá felhívni a figyelmüket, hogy a terepi napot megelőzően 2023. július 27-én nemzetközi online konferenciát tartunk angol nyelven, amely az Agromix projekt mintaterületeinek bemutatásával vizsgálja az agrárerdészet és vegyes gazdálkodási rendszerek érvényesülési lehetőségeit a kelet-közép-európai régióban.

forrás: greenfo

Előző cikk

Csökkenő erdőirtás Brazíliában

Következő cikk

Terepi államvizsga az Erdőmérnöki Karon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések