FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Díjak augusztus 20. alkalmából

Továbbvisszük Szent István örökségét: Ma is Szent István gondolatát akarjuk a maga egyszerűségében és tökéletességében. Keresztény hagyományokon nyugvó, független magyar nemzetet Európa szívében – mondta Nagy István agrárminiszter az államalapítás ünnepe alkalmából tartott állami kitüntetések és szakmai elismerések átadóján, csütörtökön, Budapesten.

A tárcavezető arról beszélt, Magyarország születésnapja a hálaadásra késztet minket, amelyen meg kell állunk és hálát kell adnunk az életért és az ételért. Meg kell adnunk a módját annak, hogy az ünnep, az ünnep legyen. Ez az alkalom pedig azt a célt is szolgálja, hogy köszönetet mondjuk a gazdatársadalomnak, amiért idén is új kenyér került az asztalra. Hozzátette, ebben mindenki munkája egyaránt fontos, mindenki munkájára szükség van. Egy nemzet megmaradása pedig éppen ezektől a helytállásoktól függ.

Nagy István azt mondta, szinte lehetetlen felsorolni azokat a nagyszerű teljesítményeket, amelyeket a magyarok akár a közélet, a tudomány, a művészet vagy éppen a sport területén véghez vittek. De a magyarság ezeréves történelme nemcsak szentekről, hősökről, szabadságharcosokról íródott. Hozzátette, a történelmünknek részesei és alakítói ugyanis mindazok, akik iskolákban, kórházakban, hivatalokban, a kereskedelemben, a szolgáltatóiparban vagy éppen az agráriumban teszik becsülettel a dolgukat. Akik a mindennapi életben helytállva gyermekeket nevelnek, gondoskodnak családjukról, szeretteikről, idős szüleikről, nagyszüleikről. Ők mindannyian, azaz mi mindannyian Szent István örökségét visszük tovább – részletezte a miniszter.

A tárcavezető kifejtette, amikor István király emléke előtt fejet hajtunk, tulajdonképpen ezer év magyar történelméről is megemlékezünk: sikereinkről, eredményeinkről, kudarcainkról, amelyek után mindig újra és újra talpra állunk; a szabadságunkért és szuverenitásunkért vívott csatáinkról, álmainkról, reményeinkről, hagyományainkról és nemzeti kultúránkról – tette hozzá. Nagy István hangsúlyozta, augusztus 20-án nem csak az államalapítást ünnepeljük, hanem a gazdák fáradságos munkájáért is köszönetet mondunk és köszönthetjük az agráriumban vagy az agráriumért dolgozókat. Teljesítményükkel ugyanis az egész nemzetünket teszik jobbá és gazdagabbá. Hozzátette, tevékenységük az egész közösségre hat, amivel másokat is alkotásra, termelésre, megismerésre, felfedezésre vagy újításra ösztönöz – tette hozzá.

Az ünnepi díjátadót megelőzően a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Nagy István megnyitotta a “Büszkeségeink a hungarikumok” című kiállítást, amelyen azt mondta, alapvető érdekünk hitelesen bemutatni a nemzeti büszkeségeinket. Így rólunk magyarokról, a magyarság csúcsteljesítményeiről valós információkat és átfogó képet alkothatunk világszerte – fűzte hozzá a tárcavezető.

Az állami kitüntetésben és szakmai elismerésben részesültek listája itt olvasható.

Forrás: AM

Az erdészeti szakterület kitüntetettjei:

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta

Rádi József Sándor erdőmérnök, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott termelési vezérigazgató-helyettese részére, a gemenci erdőgazdaság újraszervezésében vállalt kiemelkedő szerepe, valamint több évtizeden át elhivatottan végzett munkája elismeréseként.

Varga László erdőmérnök, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója részére, több évtizede nagy elhivatottsággal végzett, kiemelkedő szakmai és vezetői munkája elismeréseként.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Nemes Zoltán erdőmérnök, a Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyugalmazott erdőgazdálkodási osztályvezetője részére, hazánk erdőgazdálkodás-irányítási rendszereinek modernizálása érdekében végzett munkája elismeréseként.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Dr. Dömsödi János, az egykori Erdészeti és Faipari Egyetem Földmérési és Földrendezői Főiskolai Karának, majd a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának nyugalmazott egyetemi docense részére, a láptalajokkal és a lápi eredetű nyersanyagokkal kapcsolatos föld-, illetve talajtani kutatásai, színvonalas szakmai munkája elismeréseként.

Tóth Lajos, az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. informatikai osztályvezetője részére, az erdőgazdálkodási, számviteli, pénzgazdálkodási és munkaügyi folyamatok informatikai támogatása terén végzett kiváló munkája elismeréseként.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozta

André Zoltán, a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott főerdésze részére, a jászsági erdőkben végzett, több mint négy évtizedes munkája, a magánerdő-gazdálkodókat segítő tevékenysége elismeréseként.

Nyeste András erdésztechnikus, a Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészetének nyugalmazott csemetekert-vezető erdésze részére, magas színvonalú és sokoldalú, a fenntarthatóság mellett a környezetkímélő termesztés iránt is elhivatott szakmai tevékenysége elismeréseként.

Oravecz József erdésztechnikus, a Vérteserdő Zrt. nyugalmazott műszaki vezetője részére, az Oroszlány környéki fafajcserés erdőfelújításokban, valamint a szénbányák faanyagellátásának szervezésében vállalt szerepe elismeréseként.

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Bíró László, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott humánpolitikai osztályvezetője részére, az erdész technikusi képzés fejlesztésében végzett kiváló munkájáért, az erdész kollégák támogatásáért.

Havas-Horváth István nyugalmazott erdőtervező részére, az erdőtervezésben végzett lelkiismeretes, precíz munkájáért, a fiatal kollégák támogatásáért.

Dr. Leskó Katalin, az Erdészeti Tudományos Intézet nyugalmazott kutatója részére, az erdővédelem területén végzett három és fél évtizedes elhivatott, eredményes kutatómunkájáért.

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

Bán Gábor, az IPOLY ERDŐ Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, elkötelezett, közel négy évtizedes erdészeti munkájáért, közéleti tevékenységéért.

Fifek Katalin, a Vérteserdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a sikeres erdőfelújításokban végzett négy évtizedes munkájáért, valamint az egyesületi, a sport és a munkaközösségi életben való aktív részvételéért.

Kovács Gyuláné, az EGERERDŐ Zrt. nyugalmazott erdőművelési előadója részére, lelkiismeretes erdőművelési, valamint környezetnevelési munkája elismeréseként.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Mészáros Sándor, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott fakitermelője, gépkezelője részére, a kíméletes fakitermelésben és faanyag mozgatásban töltött közel három évtizedes elhivatott munkájáért.

Pesek Gézáné, az IPOLY ERDŐ Zrt. nyugalmazott közjóléti koordinátora részére, az erdőpedagógia és a környezeti nevelés terén elért eredményeiért, közösségteremtő tevékenységéért.

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

Tokaji tévétorony és libegő fejlesztése

Következő cikk

Viharkárok az Alpokban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések