FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Soproniak állami kitüntetései

Állami kitüntetéseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten a Pesti Vigadóban, a díjazottak között négy soproni is szerepel.

A Magyar Érdemrend középkereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat, a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat és a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéseket összesen 97 díjazott vehette át.

Az ünnepségen dr. Winkler András Széchenyi-díjas faipari mérnök, a műszaki tudomány doktora, a Soproni Egyetem rector és professor emeritusa a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta nemzetközi szinten is elismert, kiemelkedő faipari kutatói tevékenysége, több mint négy évtizedes, példaértékű oktató-nevelő munkája, valamint a természetvédelem területén elért kimagasló eredményei elismeréseként.

Dr. Fehér Sándor faipari mérnök, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara Faanyagtudományi Intézetének egyetemi docense a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült a hazai és trópusi fafajok anatómiai felépítésének, illetve anyagának vizsgálata terén végzett több évtizedes, magas színvonalú kutatói-oktatói munkája elismeréseként.

Dr. Ráczné dr. Schneider Ildikó erdőmérnök, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara Erdészeti, Faipari és Földméréstörténeti Gyűjteményének volt igazgatója a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta több évtizedes, magas színvonalú szakmai munkája, valamint az egyetem múzeumának felvirágoztatásában betöltött jelentős szerepe elismeréseként.

Perkovátz Tamás Lajos, a Perkovátz-Ház Baráti Kör elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült a soproni polgári közösségi élet szervezésében vállalt szerepe elismeréseként.

Palkovics László miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta: Magyarország azért tekinthet vissza több mint egy évezredes múltra, mert mindig saját kezébe vette sorsát, és a bajban sem hagyta magát mások akaratának kiszolgáltatni. Ma is ez jelenti politikánk alapját – emelte ki.  Kitért arra, hogy a magyar gazdaság példamutató eredménnyel került ki a válságból. “Legyőztük a járvány hullámait, megvédtük a magyar emberek egészségét, és másoknál korábban nyertük vissza szabadságunkat az új koronavírussal szembeni küzdelemben. Tettük mindezt úgy, hogy újra a válság előtti szint fölé került a magyar gazdaság teljesítménye” – fogalmazott a miniszter.  Palkovics László kiemelte: egy nemzet csak akkor bontakoztathatja ki igazán képességeit, ha a tehetséget megbecsüli, eredményeit elismeri.

Borítókép forrása: MTI/Balogh Zoltán

forrás: SopronMédia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Átadták a 17000. Ponsse erdészeti gépet

Következő cikk

2 Mrd Ft-ból megújult a királyréti és a kemencei erdei vasút



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…