FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Egri Erdészeti Nyílt Nap

Fotók: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg az Egererdő Zrt. az Egri Erdészeti Nyílt Napot. A keddi érsekkerti eseményen közel háromezren vettek részt.

Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője érdeklődésünkre elmondta, a résztvevők bepillantást nyerhettek az erdő rejtélyes világába, megismerhették az erdészek sokszínű munkáját.

– A vármegye számos pontjáról érkeztek óvodás és iskoláscsoportok, akik különféle ügyességi játékokban próbálhatták ki magukat, de a környezettudatosság jelentőségéről is tanulhattak. Tizenöt állomásos interaktív tanösvény várta az érdeklődőket – tette hozzá.

A mátrafüredi erdészeti szakképző iskola is jelent volt a nyílt napon, így a gyerekek megismerhették az intézményt is. Volt sportbemutató, vadászkutyák, méhész, a legnépszerűbbnek pedig az erdei melléktermékek állomás bizonyult, ahol különféle szörpöket, lekvárokat, gyümölcsöket találhattak. A szakemberek az erdőlátogatás szabályaival is megismertettek mindenkit, de láthatóak voltak erdészeti gépek, és különböző fatermékek. 

forrás: HEOL

Előző cikk

Faültetések az iskolai évnyitón

Következő cikk

Tölgyerdők pusztulása várható



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések