FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mátrai Erdészeti Nyílt Nap volt

Fotók: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Mátrai Erdészeti Nyílt Napot a Vadas Jenő Erdészeti és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolában.

A rendezvényen résztvevő gyerekek a különböző sátrakban az erdők flórájával és faunájával ismerkedhettek, emellett játszhattak is, hiszen leveleik, vagy éppen kérgük mintázata alapján kellett fölismerniük a fákat. Az egyes növények terméseivel is játszhattak a diákok, volt vadászkutyás bemutató is.

Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője szerint az óvodásoktól a középiskolás korosztályig kétezer gyerek vett részt a programon, ők vasúton, illetve buszokkal jutottak el a helyszínre. Mint mondta, idén újdonság volt, hogy bemutatkozott a szlovák erdőgazdaság, akik a helyi sajátosságokat, játékokat hozták el Mátrafüredre. A gyerekek ismerkedhettek a kosárfonással, illetve Kiss István fafaragó népi iparművész révén megnézhették, hogyan készül egy új, kerecsensólymot ábrázoló szobor. Az eseményen részt vettek a katasztrófavédelem gyöngyösi munkatársai is.

forrás: HEOL 09-28

Előző cikk

Rendőrök hangtalan motoron

Következő cikk

Idén nincs hatósági áras tűzifa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések