FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdők Hete 2023

“Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” – Az XXVII. Erdők Hete jelmondata összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett eseménysorozat fő céljait. A Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot. A programok az ország minden részén, a legtöbb nagyvárosban számos látogatót vonzanak.

A rendezvénysorozat meghonosodását mutatja, hogy 2009 óta az erdőtörvény rendelkezik annak megtartásáról, témáját és időpontját az agrárminiszter jelöli ki. A korábbi évek hagyománya és sikeres szervezése alapján az Országos Erdészeti Egyesület a miniszter felkérésére szervezőként közreműködik a mintegy száz helyszínen zajló eseménysorozat koordinálásában.

2023-ban a XXVII. Erdők Hete rendezvénysorozat 2023. október 2-8. között zajlik.

A részletes programokért látogasson el a www.erdokhete.hu oldalra!

forrás: OEE

A programok nagy része az erdészeti erdei iskolák módszertanát alkalmazva, személyes élményeket kínálva mutatja be az erdők értékeit. Magyarországon 37 minősített erdészeti erdei iskola működik, amelyek évente mintegy százezer gyermeket fogadnak foglalkozásaikon. Az Erdők Hete programok azonban nemcsak gyermekeknek, hanem az egész családnak, illetve az érdeklődő felnőtteknek is szólnak, hiszen az erdők ügye az egész társadalom ügye.

A 27. Erdők Hete központi rendezvénye 2023. október 5-én lesz Sopronban az Erdők Házában, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szervezésében. Ebből az alkalomból a Nyugat-dunántúli térség erdészeti erdei iskolái nyílt napot tartanak az oktatási intézmények és a pedagógusok számára, ahol megismerkedhetnek az erdei iskolai oktatás módszertanával és lehetőségeivel.

Forrás: AM

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 197., 2023/39.

Következő cikk

Ausztrália önkéntes tűzoltóserege



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések