FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdőmánia – 11. rész

Szeptember 9-én került adásba a TV2 új magazinműsorának 11. része. Ismeretterjesztő kampány az erdőkről az erdőkért. Nyár elején Erdőmánia névvel új, tizenhárom részes, TV-s magazinműsor indult a TV2 csatornán. Az újabb részek szombatonként kora délután kerülnek adásba. Védd a klímát, köss meg szén-dioxidot, használj fát!

Érdemes látnod az erdőtől a fát és a fától az erdőt, benne a milliónyi érdekes, különleges, titokzatos vagy furcsa élőlényt, köztük önmagadat, az örök vendéget, az embert.

TV-s magazinműsor és multimédiás erdőtudástár mindazoknak, akik szeretik, óvják, féltik, használják, sétálnak, túráznak és vándorolnak benne, valamint azoknak is, akik sosem mennek a közelébe, de jobb, ha tudják: erdő nélkül ők sem lehetnének!

Védd a klímát, köss meg szén-dioxidot, használj fát!

Rovatok: Az élő erdő (Puhafás ligeterdő – Kisoroszi Szigetcsúcs) / Élményerdő (Erdészeti erdei iskola – Gyula) / Okoserdő (Fatermési kísérlet – egzótakert a Bakonyban) / A fa második élete (-) / Bőséges erdő (Erdei méhészkedés)
Műsorvezető: Petruzsán Krisztián

Az erdők szolgáltatásait az egész társadalom igénybe veszi. A turisztikától a klímavédelmi funkciókon át a faanyagig az erdő kincsei mindennapjaink részét jelentik. De eleget tudunk-e erdeinkről és a belőlük származó faanyagról? Értékén kezeljük-e ezt a természeti erőforrásunkat? Az Erdőmánia újszerű formában, az erdőkre alapuló gazdaság egészének körforgását bemutatva hozza közel a nézőkhöz a kétmillió hektárnyi magyar erdő és a ráépülő szakmák világát. Az egyes adásokban külön rovat foglalkozik a fa második életével, az élő erdők fenntartásának kérdéseivel, az erdők megőrzését és hasznosítását szolgáló kutatásokkal és innovációkkal, valamint az erdőben ránk váró élményekkel. Mindezek mellett nem maradhat ki a gasztronómia, az egyszerűen elkészíthető erdei étkek tárháza sem.

Az Erdőmánia magazin minden szombaton új epizóddal jelentkezik a TV2-n. A műsorok visszanézhetőek a tv2play.hu oldalon, valamint az Erdőmánia közösségi csatornáin.

https://www.facebook.com/erdomania
https://www.instagram.com/erdomaniamagazin/
https://www.youtube.com/@erdomania

Az Erdőmánia megvalósítását többek között erdőgazdálkodó és faipari vállalatok támogatják, kiemelt szakmai partnere az Országos Erdészeti Egyesület, médiapartnere a Turista Magazin.

Adások elérhetősége:
1. Évad – 1. rész; 1. Évad – 2. rész; 1. Évad – 3. rész; 1. Évad – 4. rész;
1. Évad – 5. rész; 1. Évad – 6. rész; 1. Évad – 7. rész; 1. Évad – 8. rész;
1. Évad – 9. rész; 1. Évad – 10. rész; 1. Évad – 11. rész;

Védd a klímát, köss meg szén-dioxidot, használj fát!

rövid ajánló videók:
https://tv2play.hu/erdomania/erdomania_szombat_11_40
https://tv2play.hu/erdomania/erdomania_szombat_12_25

https://tv2play.hu/mokka/vadonatuj_musor_indul_a_tv2_n_fontos_temakat_feszegetll

forrás: TV2

Előző cikk

VADEX 70 - megújult weboldal

Következő cikk

EuroSkills Gdansk 2023 sikerekStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések