FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Építészeti törvény-tervezet még véleményezhető

Az Építési és Közlekedési Minisztérium már 2023. március 1. napján bemutatta a magyar építészetről szóló törvény koncepcióját. A 79 oldalas koncepciót 2023. október 5-én követte az érdemi normaszöveg közzététele. Az új kerettörvény több lépcsőben – a jelenlegi normaszöveg alapján – 2024. február 1-jén, 2025. január 1-jén, 2026. január 1-jén és 2027. július 1-jén léphet hatályba.

A kormany.hu oldalon 2023. október 5-én jelent meg a törvényjavaslat társadalmi egyeztetésre bocsátott szövege.

A törvényjavaslathoz kapcsolódó, letölthető iratok:

rövid tartalmi összefoglaló
TARTALMI ÖSSZEFOGLALÓ a magyar építészetről szóló törvénytervezethez
A törvénytervezet egy átlátható és egységes szabályozást hoz létre az eddigi széttagolt szabályozási rendszer helyett. Hatályon kívül helyezi a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvényt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvényt, valamint a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényt, és egy átfogó kódex, a magyar építészetről szóló törvény kerül megalkotásra, amely magába foglalja a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvényből kikerülő műemlékvédelmi rendelkezéseket is.

hatásvizsgálati lap

normaszöveg (a törvényjavaslat szövege, ez még természetesen változhat)

indoklás (ez még nem a hivatalos indokolás, az még nem ismert, az Indoklások Tárában megjelenő szöveg lényegesen hosszabb lesz)

Aki szeretne észrevéteket tenni a törvényjavaslatra, annak sietnie kell. A társadalmi egyeztetés során az észrevételeket a tarsadalmiegyeztetes@ekm.gov.hu e-mail címre lehet megküldeni 2023. október 12-ig.

forrás: ÉpítésiJog

Előző cikk

MMA elnök = Turi Attila

Következő cikk

Faültetések Nyíregyházán




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version