FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 200., 2023/42.

Élet a szarvasfarmon – Csacsifogat összeállítás / Gímszarvas trófeaszemle a festői Alsóperén / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály / Hét kenyér ökofarm – Krumplibetakarítás / Fenntartható visszafejlődés – Önkéntes munka a tanyán / Vadvilág – Dámszarvasok az őszi ködben

Élet a szarvasfarmon – Csacsifogat összeállítás

A Bőszénfai Szarvasfarm szamarait korábban már bemutattuk. A mostani alkalommal egy szamárfogat összeállítására teszünk kísérletet. Bodor Sára állattenyésztővel megyünk ki a helyszínre, ahol a Tündike nevű szamár befogása lesz a feladat.

Gímszarvas trófeaszemle a festői Alsóperén

A Verga Zrt. az idei évben is megtartotta a gímszarvasbőgési idényt záró trófeaszemléjét, melynek a festői szépségű Alsópere adott otthont. A gímek agancsfelrakását nagyban befolyásolta az egyre aszályosabb nyarak megléte.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály

A víz hiánya súlyos gondokat jelent az erdő életében. Főleg az erdőfelújítási területek érzékenyek az aszályra. A zárt lombsátor alatt nehezebben szárad ki a talaj, így a kisebb növények, facsemeték is tovább bírják.

Hét kenyér ökofarm – Krumplibetakarítás

Korábbi műsorunkban megismerkedtünk a Hét Kenyér Ökofarm paradicsom termesztésével. Ezúttal a krumplibetakarítás kerül terítékre. Említést teszünk még a farm kukoricatermesztéséről is.

Fenntartható visszafejlődés – Önkéntes munka a tanyán

A ceglédi Tulipános tanya nem ismeretlen nézőink számára. Ezúttal azonban egy új oldaláról mutatjuk be a helyszínt, mégpedig egy önkéntes tevékenység kapcsán.

Vadvilág – Dámszarvasok az őszi ködben

Adásunkban a dámszarvasok legfontosabb évi eseménye után eredünk, vagyis a barcogás időszakáról teszünk említést. Filmes cserkelésünkön Kelet-Magyarország vidékeire kirándulunk, ahol a hajnali ködök mesebelivé varázsolják a tájat.

A teljes műsor (26:00)

– Élet a szarvasfarmon – Csacsifogat összeállítás
– Gímszarvas trófeaszemle a festői Alsóperén
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Aszály
– Hét kenyér ökofarm – Krumplibetakarítás
– Fenntartható visszafejlődés – Önkéntes munka a tanyán
– Vadvilág – Dámszarvasok az őszi ködben

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Az EU Bizottsága tájékozatlanságot mutat az erdészeti kérdésekben

Következő cikk

Van elég tűzifa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések