FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Jubileumi trófeaszemle Gúthon

Tizedik alkalommal rendezett trófeaszemlét a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete. Nyíradony-Gúthpusztán, a Zöldház előtt láthatták az érdeklődők az őszi vadászati szezonban terítékre került dám- és gímbikák trófeáit.

A trófeaszemle résztvevőit a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Hidas Tibor azt mondta, hogy nagyon eredményes szezont zártak Gúthon, ahol 119 dámbikát ejtettek el a barcogás idején.  Felhívta a figyelmet arra, hogy ez nem 119 vadászatot, hanem annál jóval nagyobb munkát jelentett. A vezérigazgató megköszönte a szakszemélyzet, és a Zöldház személyzetének elhivatott munkáját. Ahhoz ugyanis, hogy a vendégek elégedetten távozzanak, elengedhetetlen a minőségi vendéglátás.

Misó Mihály, a Gúthi Erdészet vadászati ágazatvezetője rendhagyó módon foglalta össze az itteniek elmúlt időszakát. Sok száz megsütött rántotta és kipanírozott dámszelet, rengeteg edény elmosogatása, ágynemű kimosása, nagyon sok porszívózás, mérhetetlen mennyiségű szög beverése a magaslesekbe, több tízezer méter cserkelőút lesöprése, sok korán kelés-későn fekvés, sok családtól távol töltött idő, rengeteg késélezés, koponyatisztítás, papír, számla, igazolás megírása. Ezeket mind elvégezték az erdészet munkatársai – fogalmazott Misó Mihály.

Gúthra a magyar vendégeken kívül Ausztráliából, az Egyesült Államokból és az Európai Unió különféle országaiból egyaránt érkeztek vadászok. Összesen 119 lapátos dámbika került terítékre, az átlagsúly 4,11 kilogramm volt. 17 trófea súlya haladta meg az 5 kilogrammot, 25 volt 4,5 és 5 kilogramm közötti, 24 pedig 4 és 4,5 kilogramm közötti. Az érmes arány 80 százalék lett: 14 trófea bronz, 25 ezüst, 56 arany minősítést kapott a bírálaton. 200 IP pontnál többet tíz agancs ért el, ezek közül három meghaladta a 210 IP pontot is.

Szeptemberben öt gímbikát ejtettek el a vadászterületen, az átlagsúly 8,6 kilogramm volt. A legnagyobb súlyú trófea 10,18 kilogrammos volt. A bírálaton egy agancs arany, három pedig ezüstérmes lett.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Előző cikk

Erdőmánia nyereményjáték

Következő cikk

Faültetés Napja - Kenya



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések