FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Vámoscsalád

Ahol a faültetés nem csak közösségi esemény, hanem családi ügy is! Biczó Endre polgármester szerint a fák és a gyerekek jelentik a jövőt a falu számára, a fa mindig egy új élet születése, ezért gondolta úgy a település közössége, hogy „összekötik a kellemest a hasznossal”.

A 10 legutóbb született gyermek családjával közösen ültették el a Településfásítási Program 3. ütemében elnyert 10 darab magas kőrist, és ezekből mindenki örökbe is fogadott egyet-egyet.

A szombat délelőtti faültetés így igazi családi esemény volt. Vámoscsaládon aztán tényleg a falu apraja, nagyja zöldítette a települést. Az Agrárminisztérium Településfásítási Programjának köszönhetően a Szent Márton park melletti terület is közösségi térré válhat. A sorfákból pedig jutott a falu hősi emlékműve elé is.

Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjának nyertes önkormányzatai számára a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. november végéig szállítja ki a sorfákat. A koordinálást az Országos Erdészeti Egyesület végzi, a szakszerű ültetéshez pedig az állami erdőgazdaságok, köztük a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai nyújtanak segítséget.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Gyászhír - Illyés Benjamin [89]

Következő cikk

Év Fája Szavazás 2024.




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version