FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

UK: Az erdészeti miniszter azonnali hatállyal lemond

Trudy Harrisont vezető erdészeti szakemberek dicsérték az ágazat iránti elkötelezettségéért (Kép: Stock image).

Az Egyesült Királyság erdészeti minisztere az e heti (nov. 15.) kormányátalakítás újabb magas rangú áldozata lett, amikor azonnali hatállyal lemondott tisztségéről.

Trudy Harrison, Copeland képviselője egy sor kormányátalakítás, elbocsátás és lemondás közepette tette ezt a bejelentést, amelynek során Steve Barclay váltotta Thérèse Coffey-t a Defra környezetvédelmi miniszteri posztján.

A változások során Steve Barclay környezetvédelmi miniszter lett.

Harrison asszonyt, aki csak 2022 októbere óta töltötte be ezt a posztot, sokan dicsérték az erdészetben az ágazat iránti elkötelezettségéért, amelynek köszönhetően “bátorító változások” történtek mind az England Woodland Creation Offer (EWCO), mind a Countryside Stewardship (CS) rendszerben, Anglia faültetési arányai emelkedtek, és az erdők létrehozásával kapcsolatos konzultációs folyamat régóta várt átalakítása is megtörtént.

Harrison asszony azt mondta: “A [hétfői] változások közepette úgy döntöttem, hogy az utolsó hónapjaimat kizárólag Copeland prioritásainak szentelem a miniszteri feladatoktól való elvonatkoztatás nélkül, ezért lemondok a Defra környezetvédelmi miniszteri tisztségéről.

“Szeretném elismerni mindazok hatalmas erőfeszítéseit és tehetségét, akikkel volt szerencsém együtt dolgozni, különösen a Magánhivatalom és a Defra család, az Erdészeti Bizottság, a Natural England és a JNCC – az ügynökségek, amelyekért felelős voltam.

“A környezetjavítási terv közzététele, a környezetvédelmi törvényre való építés, a fa- és sövényültetések növelése, az erdő- és erdészeti iparágak támogatása, valamint a természet javára végzett munkával töltött napok azok a legfontosabb pillanatok, amelyeket örökre megőrzök.”

Harrison asszony más, korábban megbeszélt elfoglaltságai mellett decemberben a Confor éves konferenciáján is előadást tartott volna.

Stuart Goodall, a Confor vezérigazgatója elmondta: “Nagyon hálásak vagyunk, hogy lelkesen támogatta az erdészeti és fafeldolgozó ipart.”

Robbie Moore, Keighley és Ilkley parlamenti képviselője valószínűleg Harrison asszony helyét veszi át a pozícióban, miután a héten kinevezték Defra-miniszterré, de a tárcáját hivatalosan még nem erősítették meg.

Forrás: forestryjournal.co.uk

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 204., 2023/46.

Következő cikk

UK: az erdőgazdálkodásra 50 éven belül ható ügyek




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version