FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészek az éghajlat-változásról

A változó éghajlaton való navigálás: egy új tanulmány készült arról, hogy az erdészeti szakemberek hogyan kezelik az erdők éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodását.

Úgy tűnik, egyre inkább tudatosul, hogy az erdőkre nagy nyomás nehezedik, a változó éghajlat és a biológiai sokféleség csökkenése két olyan folyamatos válsághelyzet, amely egyre inkább fenyegeti erdeinket.

De hogyan hajtják végre az erdészeti szakemberek az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodási intézkedéseket az erdőkben a helyszínen, és hogyan különböznek ezek a megközelítések Európa különböző régióiban? Milyen kihívásokkal szembesülnek ezen intézkedések végrehajtása során, és hol látnak még javítanivalót?

Az Integrate Network új tanulmánya, a “Kihívások és tapasztalatok az erdőgazdálkodásnak a változó éghajlathoz való alkalmazkodásában – a szakemberek véleménye” ezeket a kérdéseket vizsgálja az erdészeti szakemberek szemszögéből, egy európai szintű felmérés válaszainak értékelésével.

A gyakorlati szakemberekkel folytatott közvetlen kommunikáció révén a tanulmány betekintést nyerhetett abba, hogy az erdőgazdálkodók hogyan kezelik az éghajlatváltozás hatásait a különböző biogeográfiai régiókban, valamint az ezzel kapcsolatos kihívásokba, amelyekkel szembe kell nézniük.

A mindösszesen begyűjtött 368 kérdőív között 9 Magyarországról érkezett.

Kollégáink: Lyla O’Brien, Silvester Boonen és Andreas Schuck készítették a tanulmányt.

Külön köszönet a Svájci Szövetségi Környezetvédelmi Hivatalnak (BAFU), amely lehetővé tette a tanulmány elkészítését.

forrás: Integrate Network

Előző cikk

Erdőátalakítás - idén 60ezer csemetével

Következő cikk

AGROmashEXPO / AgrárgépShow



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések