FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészek nélkül nem megy!

Pár hete kaptunk olvasói fotót arról, hogy Baján a Nagy – Pandúr – szigetben a Sugovicával párhuzamos út mellett vágják ki az erdőt. Olyan iramban és intenzitással, hogy fáj mindenki szíve érte. Szerdán árvízi körutunk során személyesen is jártunk a területen, és egy egészen meglepő dolgot tapasztaltunk. Ugyanis a Gemenc Zrt. egy kirakott színes képekkel ellátott táblán pontosan közli, hogy a fák kivágása miért történik, és hogy pótlásukra mikor milyen módon fog sor kerülni.

Röviden összefoglalva az információkat a 19 éve telepített nemesnyár állomány állapota eléggé megromlott ezért kitermelik őket. Helyette rövid időn belül 4800 kg fekete dió magot fognak vetni, és 12 ezer egyéb csemetét is. Ez az erdő vágásérettsége már 70 év lesz. A fekete dió mellett korai juhar, vénic szil, mezei juhar és mezei szil fogja alkotni az új kolóniát.

Emellett az erdészek munkájáról, és a fekete dió főbb tulajdonságairól is kapunk információt a plakáton. Érdemes elolvasni mindenkinek, mielőtt elhamarkodott ítéletet mondd az itt zajló munkáról.

forrás: SugópartiHírek

Előző cikk

Erdészeti szaporítóanyagokról szóló rendelet módosult

Következő cikk

NFK: erdészeti szaporítóanyag termelés 2022.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések