FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Romsilva erdőfelújításai

Románia: A Romsilva tavaly 25,52 millió csemetét ültetett el a két erdősítési szezonban, tavasszal és ősszel, 14 368 hektár állami tulajdonú erdőterületet újítva fel, 9,9%-kal többet, mint az eredeti tervben szerepelt.

A forestmania.ro-nak küldött sajtóközlemény szerint 10 238 hektár természetes felújítás és 4 130 hektár mesterséges felújítás történt.

Ezekbe a területekbe beletartozik az a 31 hektárnyi útvédő fásítás is, amelyet a Ialomițai Erdészeti Igazgatóság az A2-es autópálya védelmében, illetve a Giurgiu Erdészeti Igazgatóság az A1-es autópálya közelében végzett.

Ezen kívül az előző években és 2023. tavaszán létesített ültetvények megerősítése érdekében 2368 hektáron végeztek jelenlegi befejező munkálatokat, valamint 635 hektáron a sérült ültetvények helyreállítására irányuló munkálatokat.

Az állami erdőfelújítási munkálatok összértéke 200,6 millió lej volt.

Ugyanakkor azokban az erdőkben, amelyeket szerződés alapján kezelnek, vagy amelyek számára a Romsilva erdészeti szolgáltatásokat nyújt, 2 039 hektáron végeztek erdőfelújítási munkálatokat. Természetes felújítást 1 258 hektáron végeztek, további 781 hektáron mesterséges felújítást, valamint 148 hektáron a korábbi években és 2023 tavaszán végzett ültetvényekben folyó befejező munkálatokat.

Forrás: Romsilva

A Romsilva által szerződés alapján kezelt erdőalapban 2023-ban elvégzett erdősítési, kiegészítési és újratelepítési munkálatokhoz mintegy 3,79 millió csemetét használtak fel, a felújítási munkálatok értéke 16,3 millió lej volt.

Az elmúlt öt évben a Romsilva 72 330 hektár állami tulajdonú erdőterületet újított fel, ebből 48 604 hektárt természetes felújítással és 23 726 hektárt erdősítési (csemeteültetési) munkálatokkal, az összes jelenlegi felújítási, erdősítési, újraerdősítési és kiegészítési munkálatokhoz, mintegy 132 millió, saját erdei faiskoláiban előállított erdei csemete felhasználásával.

forrás: ForestMania.ro

Előző cikk

Erdészkonferencia volt Csíkszeredán

Következő cikk

Mentett mosómedve a Budakeszi Vadasparkban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések