FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöldül az ország

„A kormány kiemelt célja, hogy 2030-ra az ország területének erdővel és fával borított területét 27%-ra emeli, ezért indítottuk el az Országfásítási programot” írta közösségi oldalán a kormányszóvivő.

„Azért, hogy a jövő Magyarországa élhető maradjon, a kormány 2020-ban elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében 27 százalékra növeli az ország erdővel és fával borított területét.

Fákat ültetünk településeken, fákat ültetünk az újszülöttek után is. Ám mindez nem volna lehetséges azon erdész szakemberek nélkül, akik munkájuk gyümölcsét, eredményét, a kész erdőt már nem láthatják.”

A Pilisi Parkerdő Zrt. a fővárost körülölelő 65 ezer hektáron gazdálkodik. Céljaik és feladataik nem csupán a külterületi erdők, illetve a városi erdők karbantartására és fejlesztésére korlátozódnak, hanem az erdőt mint komplex ökológiai rendszert vizsgálják és gondozzák.

 Így a klímaváltozás hatásait is nyomon követve alakítják a Budapest környéki erdők összetételét, telepítenek újra erdőket vagy rekultivációval vonnak termelésbe olyan területeket, mint például a Budaörs határában lévő egykori munkásőrlőtér is. – olvasható a bejegyzésben.

forrás: Szentkirályi Alexandra

Előző cikk

Utazási iroda faültető akciója

Következő cikk

Kreatív csomagolástervezés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések