FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Utazási iroda faültető akciója

Mi, az Anima Travel csapatának tagjai szívügyünknek tekintjük a környezetünk iránti felelősségvállalást. Különösen fontosnak tartjuk ezt annak tudatában, hogy az utazás legtöbb formája meghatározó nyomot hagy a Földünk légkörében, jelentősen növeli az üvegházhatású gázok kibocsátását, ezáltal meghatározó szerepet játszik a klímaváltozásban.

Együtt a fenntarthatóság útján

Útjaink környezetileg és társadalmilag is felelős, zöld megoldásokra törekvő szervezése mellett szeretnénk a keletkező karbonlábnyomunkat csökkenteni, az utazás hatásainak visszakompenzálásában is tevékenyen részt venni. Kulturális, szemléletformáló útjainkkal célunk, hogy maradandó élményeket szerezzünk utasainknak – ezzel együtt szeretnénk elérni, hogy maradandó káros nyomainkat minél inkább semlegesítsük és a lehető legpozitívabb irányba fordítsuk át. Több hazai és nemzetközi szervezetet segítettünk már utasainkkal közösen támogatásokkal, Európán túli utazásainkba pedig helyi társadalmi problémát orvosló mikroprojekteket integrálunk a regeneratív turizmus szellemiségében. Most egy újabb kezdeményezésbe szeretnénk utasainkat bevonni, Önökkel közös felajánlással, közösségi faültetés keretében tenni az élővilág egyensúlyáért a 10 Millió Fa Közösség szakmai vezetésével.​

Miért a faültetés?

A fák növekedésük során folyamatosan kötik meg a szén-dioxidot, csökkentve a légkörben az üvegházhatású gázok szintjét. A fák szén-dioxid megkötő képességére építve védjük a Föld klímáját, de a telepített fáink egyúttal árnyékot vetve, párologtatva, port megkötve a mikroklímánkat, közérzetünket is javítják. A fák a mi zöld szabadtéri klímaberendezéseink!

Miért a 10 Millió Fa Közösség?

A 10 Millió Fa közösség az első országos civil faültető szervezet. Célkitűzésük nem kevesebb, mint 10 millió fát elültetni Magyarországon!Az őshonos fajok telepítésén túl kiemelt figyelmet fordítanak a biodiverzitás fenntartására, a helyi talajadottságokra. Nonprofit alapon és politikamentesen működve, kimagasló szakértelemmel koordinálják a faültetést, a helyszín kiválasztásától az ültetést követő több éves ápolásig. Velük együttműködve nem csupán rövid távon lehet nyugodtabb a lelkiismeretünk: „Csemetéket ültetünk, de fákat nevelünk” az egyik alapgondolatuk. Vállalják nemcsak az ültetés szakmai vezetését és segítését, de a hosszú távú utógondozást és az esetleges hiányok jövőbeli pótlását is.​

Mire hívjuk az utasainkat?

A 2023-as év gyönyörű úti élményeihez kötődően, azok környezeti lábnyomának csökkentése, szeretett bolygónk érdekében célunk érdeklődő és elkötelezett utasainkkal közösen 1000 fa elültetése, melyből minden másodikat az Anima Travel vásárol meg. Legyenek társaink, vásároljanak csemetéket, zöldítsük együtt a környezetünket!

Csemete vásárlás

A közös faültetés projektünk két lépésben történik. Az első a csemeték megvásárlása, amely bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással történhet.

Célkitűzésünk hosszútávra szól, figyelembe kell azonban vennünk, hogy a körültekintő ültetés és gondos utókövetés, ápolás sem jelent garanciát minden facsemete túlélésére. A szabad-gyökerű erdészeti csemetékkel történő erdősítés során 10 elültetett csemetéből általában 1 fa lesz felnőtt. Ezt a természetes folyamatot is figyelembe véve biztatjuk utasainkat az alábbi csomagok közül a lehetőségeikhez mérten akár több megvásárlására!

  • Bankkártyával történő csemetevásárláshoz kattintson az alábbi gombra:

Részletek és fizetés

  • Banki átutalást az alábbiak szerint indíthat: 
    Számlatulajdonos: 10 Millió Fa Közösség
    Számlaszám: 12100011-18612819
    Közleményként kérjük az “Anima adomány” kifejezést feltüntetni.
    A faültetésen való személyes részvételi szándékát jelezze az alábbi gombra kattintva:

Utaltam és személyesen jövök!

Faültetés az Anima utazókkal

A projekt második felében a tettek mezejére lépünk, hogy március 9-én, szombaton közösen ültethessük el a megvásárolt fákat, azokkal, akik részt vettek a csemetevásárlásban!

Az esemény helyszíne a budapesti tömegközlekedéssel is elérhető Mátyásföld lesz. Az ültetés előreláthatólag 11 és 15 óra között zajlik majd, egy rövid felkészítést és edukatív bevezetőt követően a 10 Millió Fa Közösség munkatársainak szakmai vezetésével közösségileg ültetjük el az Anima Travel Kft. és utasai által vásárolt fákat. Azoknak az utasainknak, akik az ültetésen is részt vesznek majd, az esemény előtt részletes tájékoztatót küldünk!

Arra buzdítjuk facsemetét vásárló utasainkat, hogy jöjjünk el minél többen erre a rendhagyó közös programra, ültessük el a csemetéket együtt! Azonban ha a személyes jelenlét nem megoldható, támogatás útján is részesei lehetnek a zöld kezdeményezésnek, megvásárolt csemetéiket a többiekkel nagy gonddal, szeretettel elültetjük.

Kapcsolódjunk be minél többen a faültetési akcióba!

forrás: AnimaTravel

Előző cikk

Az erdőben megtisztulsz, vigyázz rá!

Következő cikk

Zöldül az ország



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések