FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 217., 2024/07.

Magyar agár a művészetben / Díjazták a kiemelkedő civil kezdeményezéseket / Lulla Cottage – angol villa a szőlőhegyen / Füvészkert műhely – Fonalból kiskacsa készül / Erdő Ernő bácsi meséi – A véreb / Kaszói vadállomány és vérebfővizsga

Magyar agár a művészetben

A Magyar agár kialakulásának történelmét sok helyen fedi homály, de abban bizonyosak lehetünk, hogy a Kárpát-medencében éltek agár típusú kutyák már több ezer évvel ezelőtt is. Fő tulajdonságaik, a gyorsaság, az éles látás, illetve a kitartásra szelektált testfelépítés. Nem csoda hát, hogy egyes művészek figyelmét is megragadja ez a kutyafajta.

Díjazták a kiemelkedő civil kezdeményezéseket

2024. február 1.-én adták át a Civil díjat, melynek célja az, hogy évről-évre megmutassa a legkiemelkedőbb kezdeményezéseket a civil közösség és a nagyközönség számára egyaránt.

Lulla Cottage – angol villa a szőlőhegyen

Korábbi adásunkból már ismerősen csenghet Lulla település neve kedves nézőinknek. Itt él Szabó László, egy meglehetősen rendhagyó házban. Ha a Balaton nem azonosítaná be a helyszínt, azt hihetnénk, hogy Anglia külvárosában járunk.

Füvészkert műhely – Fonalból kiskacsa készül

Korábbi adásunkban fonalat festettünk; ezúttal ezzel a fonállal fogunk dolgozni. A gondos kézmozdulatokat igénylő munka során bármilyen állatot lehetséges megalkotni: most épp egy kiskacsát.

Erdő Ernő bácsi meséi – A véreb

A véreb az egyik legokosabb vadászkutya. Rendkívül jó a szaglása, így kiválóan képes elvégezni feladatát, amely a sebzett vad megtalálását jelenti.

Kaszói vadállomány és vérebfővizsga

Korábban bemutattuk Somogy zöld szívét, Kaszót, azonban akkor, csak a látnivalókra terjedt ki adásunk. Mivel országos szinten is meghatározó a kaszói vadállomány, ezúttal ennek eredtünk utána. Emellett bepillantást adunk a kaszói vérebvizsga eseményébe.

A teljes műsor (26:00)

– Magyar agár a művészetben
– Díjazták a kiemelkedő civil kezdeményezéseket
– Lulla Cottage – angol villa a szőlőhegyen
– Füvészkert műhely – Fonalból kiskacsa készül
– Erdő Ernő bácsi meséi – A véreb
– Kaszói vadállomány és vérebfővizsga

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

DACH+HOLZ - HOMAG meghívó

Következő cikk

Több mint 33.000 köbméter tűzifa a NYÍRERDŐ Zrt.-től




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version