FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Önkormányzatok a lakhatásért

Országos pályázatot hirdet a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért‘ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni, és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Jelentkezési határidő: 2024. április 2. éjfél.

A kiválasztásra kerülő önkormányzatok – vagy az általuk megjelölt helyi intézmények/szervezetek – különböző mintaprogramok megvalósítására nyernek pénzügyi és szakmai támogatást. Három, településméret szerinti kategóriában egy-egy pályázót díjaznak. A nagyobb városok és kerületek rezsitámogatási és adósságkezelési alapra pályázhatnak (2 millió Ft), a kisvárosok nyílászárócserére (8 lakás, 4 millió forint), a községek pedig tűzifa támogatási alapra és tároló építésére (7,5 millió Ft).

A pályázati felhívás a szervezet honlapján található, a felmerülő kérdéseket a palyazat@habitat.hu címen várják. A pályázat lezárulta után a Habitat kiadványt jelentet meg a beérkező jó gyakorlatokból.

Az értékelést a Habitat munkatársai és egy háromfős szakmai zsűri végzi: Kőszeghy Lea szociológus, Rácz Béla közösségszervező, valamint Dr. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató.

A szervezet jelentkezésre biztat minden olyan önkormányzatot, amely elkötelezett a lakhatás ügye mellett, hogy minél többekhez jusson el az inspiráló kezdeményezések híre!

forrás: Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány

Előző cikk

Eredmények és tervek a VERGA Zrt.-nél

Következő cikk

Afrikai erdősítések veszélyei



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések