FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Április 10-14. Construma, OtthonDesign, Reno és Kert

2024-ben április 10-14. között 42. alkalommal kerül megrendezésre a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás, mely a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor részeként az építőiparhoz, megújuló energiákhoz kapcsolódó témákat öleli fel. Minden páros évben a kiállítás kiegészül az épületgépészet tematikáival is.

A CONSTRUMA kiállítási csokor zászlóshajója, a hazai legnagyobb, nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítás. Tematikája lefed mindent, ami az építkezéshez szükséges, amire az építőipari szakembereknek vagy az építkező végfelhasználóknak szüksége van.

A CONSTRUMA több évtizede a hazai építőipar szakmai csúcstalálkozója, ahol a jövő építőipari kihívásaira keresik a választ az ide érkező szakemberek.

A legújabb technológiák bemutatását a gyártók hazai és nemzetközi márkáinak jelenléte biztosítja. A kiállítást széleskörű szakmai támogatottság és gazdag konferencia program kíséri, melynek tervezett programjában nemzetközi vonatkozású rendezvény és nagyszabású építőipari szakmai találkozó is szerepel. A szakmai programok és a kiállítás fókuszában minden évben a jövő építőipari kihívásai állnak.

A hazai gyártók által fejlesztett, a vezető nemzetközi kiállítások után Magyarországon először bemutatni kívánt újdonságok számára a legkiválóbb szakmai fórum a CONSTRUMA, ahol a lehető legszélesebb szakmai és végfelhasználói körrel tudja megismertetni a terméket.

A kiállítók innovatív fejlesztéseinek kiemelt figyelmet szentelünk a CONSTRUMA DÍJ keretében. Rangos szakmai zsűri értékeli a pályázatokat, és a nyertes cégek már a kiállítás előtt a figyelem középpontjába kerülhetnek termékükkel.

A kiállítási csokor szakmai tartalmát szakmai partnereinkkel szorosan együttműködve hangoljuk össze a piac igényeivel.

Az Otthon Design: A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor meghatározó kiállításán a konyhatechnológiától a fürdőszobán át a nappaliig minden megjelenik, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet.

A kiállítást tematizáltan, főbb témakörökre bontva helyezzük el:

Konyha: konyhabútor, konyhatechnológia

Fürdőszoba: szaniter, hidegburkolat & wellness

Bútor: melegburkolat, lakásvilágítás, kandalló, lakberendezés, design

A tematizált elrendezés segíti a látogatók tájékozódását és kísérő programjaiban is több lehetőséget kínál.

A kiállítás fókuszában a fenntarthatóság és energiahatékonyság áll, ami ma már elsődleges szempont otthonunk kialakítása során. Az energiatakarékos berendezések, fényforrások, fűtési megoldások, okos otthonok mellett sokat tehetünk ezért a megfelelő belső tér kialakításával is.

Az OTTHONDesign nagy hangsúlyt fektet mind a lakberendezési trendek, mind a hazai design kultúra bemutatására. A Lakberendezők Országos Szövetségének közreműködésével minden évben rendkívül impozáns, lakásbelsőt imitáló enteriőrben tekinthetik meg a látogatók a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat.

A MAGYAR DESIGN stand kiállítási anyaga pedig egy teljes év designterméséből áll össze, számos alkotás itt debütál. Minden évben több tucat designernek ad lehetőséget a stand a bemutatkozásra, ezáltal pedig lehetőséget teremtve a hazai design kultúra fejlesztésére is.

A kiállítás szakmai részét erősíti a FABUNIO – Magyar Fa- és  Bútoripari Szövetség által szervezett konferencia és egyéb szakmai program, bemutató is, melyen keresztül a hazai bútorgyártás, bútortervezés és képzés is figyelmet kap.

A Kőfaragók és Műkőkészítők Vállakozók Országos Ipartestülete részvétele és gyakorlati bemutatója mellett minden alkalommal szakmai konferenciával is csatlakozik a rendezvényhez.

A CONSTRUMA csokron belül a RENEO megújuló energia témakör a látogatók körében folyamatosan az egyik legnépszerűbb terület. Az elmúlt év és várhatóan a következő év slágertémája is a napenergia hasznosítása. A zöld környezet megteremtését célzó, a környezettudatos megoldások nem csak a célzott tematikánál, de a kiállítás egészén megtalálhatók. A kiállítói fejlesztések – ezáltal a kiállítás – középpontjában az energia hatékony és takarékos felhasználását biztosító termékek állnak. A RENEO hazánk egyetlen, kifejezetten a megújuló energia építőipari vonatkozását bemutató kiállítás. Páros években azon épületgépészeti cégek, akik évente szeretnék megmutatni újdonságaikat, a CONSTRUMA csokron belül a RENEO keretében tehetik ezt meg.

Forrás: Hungexpo
A fenti szakvásárok megfelelő oldalairól.

Előző cikk

Iskolában az erdő tapasztalatcsere

Következő cikk

Megújult a Réka-kunyhó a Mecsekben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések