FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Németország: visszaesett a tölgy export 2023-ban

2023-ban a tölgy fűrészáru export erősen és a tölgy rönk export is visszaesett. A jövőt illetően némileg csökkent a pesszimizmus.

A tölgy fűrészáru exportja meredeken csökken
A tölgy fűrészáru exportja 39%-kal, 72.000 m3-re csökkent 2023-ban. Ez megerősíti az előző évi csökkenő tendenciát. Hollandia továbbra is a legfontosabb vásárló, 17%-os csökkenéssel 15.000 m3 -re. Dánia (9.000 m3) szintén csökkent.

A tölgy rönk exportja csökkenő tendenciát mutat
2023-ban a tölgy rönk exportja 4%-kal 124.000 köbméterre csökkent. Az előző évinél 8%-kal több, 55.000 köbméter ment Kínába, a messze legfontosabb célországba. Dánia 11%-os, 14.000 köbméterre csökkenés ellenére is a második helyen maradt.

A lombos fűrészüzemek pesszimizmusa némileg mérséklődött
A lombosfát vágó fűrészüzemek körében az üzleti klíma 2024 februárjában nem romlott tovább. A legtöbben rossznak ítélik a jelenlegi helyzetet, míg a jövőt illetően valamivel kevésbé pesszimisták, mint az előző hónapban.

A fenyő fűrészüzemek kevésbé negatívan tekintenek a jövőbe
A német fenyő fűrészüzemek jelenlegi helyzetének januári javulása rövid ideig tartott. Februárban alig 20%-uk ismét rossznak ítélte jelenlegi helyzetét. A többiek megfelelőnek találták.

Forrás: globalwood.org

Előző cikk

Ipolypart Fészek Gyermekotthon korszerűsítése

Következő cikk

Drónos növényvédelem tudnivalói




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version