FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Elnöki erdő tovább bővült

Szlovákia: További 6 ezer facsemetével gazdagodott szombaton az elnöki erdő. Zuzana Čaputová államfő a köztársasági elnöki hivatal munkatársaival új fákat ültetett az Erdőháton (Záhorie). Az elnöknő a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta, a hagyomány célja: a természet kárpótlása az elnöki hivatal repülőútjaiért.

2021. óta több mint 12 ezer facsemetét ültettünk el az ország különböző régióiban, ami hozzávetőleg hat futballpályányi területnek felel meg. Köszönet az együttműködésért a Vojenské lesy a majetky SR (a hadsereghez tartozó erdészet) állami vállalat alkalmazottainak is.

Egy emlékfát ma elültettem a malackai (Malacky/járási székhely) kastélyparkban is, ahol egy 500 éves tölgyfa is található. Bízom benne, hogy az elültetett fa legalább annyi ideig fog virulni, mint a Pálffyak fája, amely joggal vált az év fájává – írta Zuzana Čaputová köztársasági elnök a Facebookon.

forrás: bumm.sk

Előző cikk

Címvédés a császári fakitermelő versenyen

Következő cikk

Föld Napja - április 22.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések