FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fák alakjának modellezése MI-vel

A Purdue Egyetem kutatói áttörést értek el a fák növekedésének és alakjának mesterséges intelligencia (MI) segítségével történő szimulálásában.

Bedrich Benes professzor és csapata a DNS-nek a fák formájára és a környezeti reakciókra való kódolásán felbuzdulva olyan mesterséges intelligencia-modelleket fejlesztett ki, amelyek hatalmas mennyiségű adatot tömörítenek megabájt méretű neurális modellekbe.

A vezető folyóiratokban közzétett tanulmányukban a mesterséges intelligenciamodellek kiterjedt adathalmazokból tanulnak, hogy lemásolják a fák viselkedését. Ez az innováció hatással van (lesz) az építészetre, a várostervezésre és a szórakoztatóiparra.

Míg a mesterséges intelligencia a nem kapcsolódó 3D-s geometriák terén jeleskedett, a biológiai viselkedések szimulálása kihívást jelentett. Ez a tanulmány jelentős előrelépést jelent a valósághű 3D-s famodellek generálásában.

Ez az áttörés összhangban van a Timbeter digitális erdészeti innovációra irányuló küldetésével.
Kövessen bennünket, és megtudhatja, hogyan alakíthatja ez a technológia az erdőgazdálkodás jövőjét!

szerk/ford: Tóth János, forrás: Timbeter

Előző cikk

Településfásítás Vas megyében

Következő cikk

Erdősítés támogatása - felhívás módosult




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version