FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

NFK – beolvad az Agrárminisztériumba

Kihirdetésre került a 2024. évi XI. törvény a Nemzeti Földalap hatékonyabb kezeléséhez szükséges egyes törvények módosításáról. Ezen jogszabály értelmében a Nemzeti Földügyi Központ 2024. május 31. napjával beolvadásos különválással megszűnik. A Nemzeti Földügyi Központ általános jogutódja az Agrárminisztérium lesz.

"A Nemzeti Földalap ellenőrzése7. § A Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény a következő 34/B. §-sal egészül ki:

„34/B. § (1) A Nemzeti Földügyi Központ 2024. május 31. napjával beolvadásos különválással megszűnik. A Nemzeti Földügyi Központ általános jogutódja – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – a miniszter által vezetett minisztérium.

(2) A mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokkal és agrár szakigazgatással összefüggő földmérési, térinformatikai és távellenőrzési feladatai tekintetében a Nemzeti Földügyi Központ jogutódja a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások eljárási rendjéről szóló 2022. évi LXV. törvény 12. § (3) bekezdésében meghatározott feladatot ellátó szervezet.”

A Nemzeti Földügyi Központ szervezeti átalakulása miatt az Erdészeti Főosztály a 2024. május 15-éig beérkezett adatszolgáltatási igényeket tudja zökkenőmentesen teljesíteni. Az ezen időpont után beérkezett igények már az Agrárminisztérium által megállapított eljárások szerint kerülnek teljesítésre.

2024. június elsejét követően a számla kibocsájtója az Agrárminisztérium lesz és a később megállapításra kerülő számlaszámra kell a befizetéseket teljesíteni. Fontos, hogy ezen dátum után a kiállított számlán szereplő számlaszámra történjen meg az adatszolgáltatás ellentételezése.

 A várható hosszabb ügymenet miatt ajánlott a fontosabb adatigények mihamarabbi benyújtása.

ErdészInfo / FATÁJ / NAK

Előző cikk

Településfásítás - Balatonszárszó

Következő cikk

Parkerdő: folytatódik a városierdő-fejlesztés Budapesten



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések